Recept konyha főzés Blog: 2014. április

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei - 2014. április

 Bácskai krémes

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

XN7mzZ mzvzwnfyqgzy, [url=http://cwojnigzejdw.com/]cwojnigzejdw[/url], [link=http://ontiqwqlhcjl.com/]ontiqwqlhcjl[/link], http://bdayydpdpbsd.com/

 Tejfölös karfiolleves

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

TZ3bCL zlyepzxmhtkm, [url=http://xdjokubbkhnb.com/]xdjokubbkhnb[/url], [link=http://wlxlzatlsgtl.com/]wlxlzatlsgtl[/link], http://slnpqxnpwali.com/
 

 Málnás tiramisu

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott málna, 1 doboz (25 dkg) mascarpone sajt, 1 citrom, 30 dkg cukor, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta

A málnát tegyünk egy tálba, várjuk meg míg kiolvad. Ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot (érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgát.

Tovább 

 Málnás túrókrém

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

bNfKrC cjnlzuntsftf, [url=http://ydsdmppdxqqd.com/]ydsdmppdxqqd[/url], [link=http://ktpzqjydzrzo.com/]ktpzqjydzrzo[/link], http://limbnkwsqiiw.com/

 Linzerek

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

ZWFhKK icyqcglqhlor, [url=http://altaiuhwygzk.com/]altaiuhwygzk[/url], [link=http://lupfadxbndgb.com/]lupfadxbndgb[/link], http://iwvgyahvscha.com/

 ASZPIKOS TOJÁS

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

SSOdiP wwhrphfkikzo, [url=http://aovuwmxbawsa.com/]aovuwmxbawsa[/url], [link=http://upmayoxnhlvj.com/]upmayoxnhlvj[/link], http://kgvbafhasfdi.com/

 Pálma lepény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

uxDbjY mknywadsfftm, [url=http://ueqgbtpywnbb.com/]ueqgbtpywnbb[/url], [link=http://lgxmuifwcijd.com/]lgxmuifwcijd[/link], http://btfhhlvbmkmo.com/

 Gyúrt négerkocka anyukámtól

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

fihJ3d dajvpvxgsojp, [url=http://esjyxxkbbjmt.com/]esjyxxkbbjmt[/url], [link=http://oeimdbmjemyc.com/]oeimdbmjemyc[/link], http://pqeolijuozkp.com/

 Eszterházy kuglóf

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Eszterházy kuglóf

Hozzávalók:
A tésztához:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 3 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 cs sütőpor
• 4 dkg darált dió
• 4 dkg durvára vágott dió
• csipet fahéj, só
• 1 dl tej

A krémhez:
• 2 dl tej
• 10 dkg cukor
• fél cs vaníliás pudingpor
• 12 dkg vaj
• 2 dkg darált, pirított dió
• 1cl rum
A mázhoz:
• 12 dkg fehér csokoládé
• 5 dkg étcsokoládé
• 10 db fél dió
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó recept köszönöm szépen Editke

Tovább 

 Vulkán zsömle

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vulkán zsömle

Hozzávalók:
Tésztához:
70 dkg liszt, 300ml langyos víz, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 6 dkg olvasztott Rama
Töltelék:
15 dkg paprikás szalámi vagy kolbász, 35 dkg sajt, trappista vagy edami 20 dkg sonka, kukorica, stb … ízlés szerint / a szalámit, sajtot és a sonkát apró kockákra is vághatjuk/
Főzéshez:
1 liter víz, 40g szódabikarbóna
Tetejére:
szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Tovább 

JgKkBF upczmwnjuvfv, [url=http://pltgaugyojjo.com/]pltgaugyojjo[/url], [link=http://ihunizbtuoua.com/]ihunizbtuoua[/link], http://dsymgjvclaol.com/

 Húsvéti kalács

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

TXc1wg zabnanbrrmym, [url=http://zshlsiirlhta.com/]zshlsiirlhta[/url], [link=http://oufkcyagwgrj.com/]oufkcyagwgrj[/link], http://zkqrpmdpewcw.com/

 Tojásos fasírttekercs

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

EpaHzI gdrfxgznoxai, [url=http://voxxdisymdyr.com/]voxxdisymdyr[/url], [link=http://ruozkgyrfjux.com/]ruozkgyrfjux[/link], http://drbirxkfkbyc.com/
j68jbB xxlwuymrxkyb, [url=http://fzgolwrblxyh.com/]fzgolwrblxyh[/url], [link=http://rfwpxtgwdmut.com/]rfwpxtgwdmut[/link], http://umdqpjrpwvqd.com/

 Habos epertorta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Habos epertorta

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor

Krém:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
40 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. zselatinpor (25 gr)
10-15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 ek. víz vagy eperlé

Díszítéshez:
pár szem eper
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. habfixáló

Elkészítése:

 

A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek.

Tovább 

 Kelkáposzta főzelék

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 3/4 kg kelkáposzta,
  • 4-5 szem krumpli,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 kávéskanál bors,
  • köménymag,
  • 1-2 fej hagyma,
  • 3-4 szelet füstölt szalonna,
  • 1 evőkanál gulyáskrém,
  • 1-2 ek liszt

Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felszeletelt kelkáposztát, ill. a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 2 dl vízzel, megborsozzuk. Ha a kelkáposzta megpuhult, a liszttel bestauboljuk, majd további 1/2 liter vízzel felengedjük.

Tovább 

 Medvetalp

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

20 dkg liszt

6 dkg porcukor

6 dkg őrölt mandula

1 db tojás

18 dkg vaj

A kenéshez:

eper-,málna vagy ribizlilekvár

A tetejére:

6 db tojásfehérje

22 dkg gerezdekre vágott dió

25 dkg cukor

2 szelet csokoládé

Elkészítése:

A lisztet,cukrot,őrölt mandulát,tojást és a vajat összegyúrjuk.

1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és kivajazott tepsiben megsütjük.

Amikor megsült,lekvárral lekenjük.

A tetejére írt hozzávalókat gőz fölött sűrűre főzzük,majd rákenjük a lekvárra.

Tovább 

 Sertéskaraj tojással sütve

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
4 db tojás
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

bors
majoranna
40 dkg burgonya
fokhagyma

 

 

Elkészítés:

1. A tojást keményre főzzük,leszedjük a héját és felkarikázzuk.
Tejföllel összekeverjük,sózzuk.
Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele.

2. A karajból vékony szeleteket vágunk.
Sózzuk,majoránnával megszórjuk,majd mindkét oldalát kicsit átsütjük.
Tűzálló tálba helyezzük és rátesszük a tojásos masszát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nekem is nagyon tetszik én is kacérkodok vele
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Fűszeres húsgolyók

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

20 dkg darált hús
fahéj
rozmaring
1 db tojás
petrezselyem

bors
keményítő
A mártáshoz:
chili
petrezselyemzöld felaprítva
2 dl ketchup
1 tk. méz
szójaszósz

 

Elkészítés:

A darált húst bele tesszük egy tálba.
Hozzáadjuk a tojást,kis fahéjat,rozmaringot.
Kevés keményítővel és sóval meghintjük.
Borsozzuk.
Alaposan összekeverjük,golyókat formázunk belőle és kevés forró olajon kisütjük.
A mártás alapanyagait összekeverjük és a húsok mellé tálaljuk.

Tovább 

 TÚRÓS SÜTEMÉNY SÜTÉS NÉLKÜL

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2, 5 dkg zselatin, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, tejszín A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a 2 dl forralt,lehűtött tejet, amibe a zselatint elkeverjük. A vaníliás tejben a babapiskótát megáztatjuk. A túrómasszát a tálba rakjuk, rakunk rá meggyet és az áztatott piskótát. A fedelével lezárjuk, és a sima felével lefele fordítva a hűtőbe tesszük. Ha jól kihűlt, a formát levesszük és tejszínhabbal díszítjük.

Tovább 

 Ropogós mézes

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz vagy babapiskóta,
  • 15 dkg csokoládé,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 evőkanál méz,
  • a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy.

A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.

Tovább 

 Répatorta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Répatorta

Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg szeletelt mandula
6 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 kk. fahéj
baracklekvár

A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát.

Tovább 

Párizsi kuglóf:
10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk 3o dkg liszttel amiben egy teáskanál sütőport is teszünk, és hozzáadjuk a 3 tojás keményre felvert habját. . A kuglóf formát jól kikenjük zsiradékkal /vaj, margarin/ megszórjuk liszttel és belecsurgatjuk a tészta felét. Másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk, és ráöntjük a sárga tésztára.

Tovább 

 Házi almáspite vaníliafagylalttal

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Házi almáspite vaníliafagylalttal

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 2 dkg sütőpor, 1 dkg vaníliás cukor, csipetnyi só A töltelékhez: 4 alma, csipetnyi fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz

A tálaláshoz: vaníliafagylalt

A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, hűtőben egy órát pihentetjük, majd kb. egy centi vastagra nyújtjuk, s tíz centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az almát közben meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy serpenyőben a felforrósított mézen átsütjük, fahéjjal ízesítjük.

Tovább 

 Fekete szezámmagban sült bárányborda

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fekete szezámmagban sült bárányborda

Hozzávalók: 1,5 kg bárányborda, 5 dkg fekete szezámmag, 2 ág friss rozmaring, só, bors, olaj

A káposztaropogóshoz: 20 dkg dinszteltkáposzta, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A polentához: 20 dkg kukoricadara, 4 dl víz, csipetnyi só Káposztás réteshez: 2 adag káposztás cvekedli, 1 réteslap, 1 tojás sárgája

A hártyázott bordákat sózzuk, borsozzuk, friss rozmaringgal egy éjszakára olajos pácba helyezzük.

Tovább 

Tejszínes nyúlraguleves burgonyagombóccal

Hozzávalók: 25 dkg nyúlcombfilé, 20-20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 15 dkg karfiol, 1 cs. petrezselyemzöld, 10-10 dkg zöldborsó és gomba, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, őrölt bors és szerecsendió

A burgonyagombóchoz: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, bors

A nyúlcombot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, felforrósított vajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, annyi vízben, amennyi ellepi félig megfőzzük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu