Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott málna, 1 doboz (25 dkg) mascarpone
sajt, 1 citrom, 30 dkg cukor, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag
babapiskóta A málnát tegyünk egy tálba, várjuk meg míg kiolvad. Ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral.
Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne
kerüljenek a mártásba.Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot
(érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot
ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot
valamint 3 tojássárgát.
Eszterházy kuglóf
Hozzávalók:
A tésztához:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 3 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 cs sütőpor
• 4 dkg darált dió
• 4 dkg durvára vágott dió
• csipet fahéj, só
• 1 dl tej
A krémhez:
• 2 dl tej
• 10 dkg cukor
• fél cs vaníliás pudingpor
• 12 dkg vaj
• 2 dkg darált, pirított dió
• 1cl rum
A mázhoz:
• 12 dkg fehér csokoládé
• 5 dkg étcsokoládé
• 10 db fél dió
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra kikeverjük.
Vulkán zsömle
Hozzávalók:
Tésztához:
70 dkg liszt, 300ml langyos víz, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 6 dkg olvasztott Rama
Töltelék:
15 dkg paprikás szalámi vagy kolbász, 35 dkg sajt, trappista vagy edami
20 dkg sonka, kukorica, stb … ízlés szerint / a szalámit, sajtot és a
sonkát apró kockákra is vághatjuk/
Főzéshez:
1 liter víz, 40g szódabikarbóna
Tetejére:
szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, konyharuhával letakarva 1 óra
alatt a duplájára kelesztjük.
Habos epertorta
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor
Krém:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
40 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. zselatinpor (25 gr)
10-15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 ek. víz vagy eperlé
Díszítéshez:
pár szem eper
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. habfixáló
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek.
Hozzávalók:
Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felszeletelt kelkáposztát, ill. a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 2 dl vízzel, megborsozzuk. Ha a kelkáposzta megpuhult, a liszttel bestauboljuk, majd további 1/2 liter vízzel felengedjük.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
6 dkg őrölt mandula
1 db tojás
18 dkg vaj
A kenéshez:
eper-,málna vagy ribizlilekvár
A tetejére:
6 db tojásfehérje
22 dkg gerezdekre vágott dió
25 dkg cukor
2 szelet csokoládé
Elkészítése:
A lisztet,cukrot,őrölt mandulát,tojást és a vajat összegyúrjuk.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és kivajazott tepsiben megsütjük.
Amikor megsült,lekvárral lekenjük.
A tetejére írt hozzávalókat gőz fölött sűrűre főzzük,majd rákenjük a lekvárra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2, 5 dkg zselatin, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, tejszín A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a 2 dl forralt,lehűtött tejet, amibe a zselatint elkeverjük. A vaníliás tejben a babapiskótát megáztatjuk. A túrómasszát a tálba rakjuk, rakunk rá meggyet és az áztatott piskótát. A fedelével lezárjuk, és a sima felével lefele fordítva a hűtőbe tesszük. Ha jól kihűlt, a formát levesszük és tejszínhabbal díszítjük.
Hozzávalók:
A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.
Répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg szeletelt mandula
6 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 kk. fahéj
baracklekvár
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a
citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral,
fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és
margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt
répát.
10 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Házi almáspite vaníliafagylalttal
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 2 dkg sütőpor, 1 dkg vaníliás cukor, csipetnyi só A töltelékhez: 4 alma, csipetnyi fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz
A tálaláshoz: vaníliafagylalt
A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, hűtőben egy órát pihentetjük, majd kb. egy centi vastagra nyújtjuk, s tíz centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az almát közben meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy serpenyőben a felforrósított mézen átsütjük, fahéjjal ízesítjük.
Fekete szezámmagban sült bárányborda
Hozzávalók: 1,5 kg bárányborda, 5 dkg fekete szezámmag, 2 ág friss rozmaring, só, bors, olaj
A káposztaropogóshoz: 20 dkg dinszteltkáposzta, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A polentához: 20 dkg kukoricadara, 4 dl víz, csipetnyi só Káposztás réteshez: 2 adag káposztás cvekedli, 1 réteslap, 1 tojás sárgája
A hártyázott bordákat sózzuk, borsozzuk, friss rozmaringgal egy éjszakára olajos pácba helyezzük.
Tejszínes nyúlraguleves burgonyagombóccal
Hozzávalók: 25 dkg nyúlcombfilé, 20-20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 15 dkg karfiol, 1 cs. petrezselyemzöld, 10-10 dkg zöldborsó és gomba, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, őrölt bors és szerecsendió
A burgonyagombóchoz: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, bors
A nyúlcombot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, felforrósított vajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, annyi vízben, amennyi ellepi félig megfőzzük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás