Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg szeletelt mandula
6 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 kk. fahéj
baracklekvár
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a
citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral,
fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és
margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt
répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk ezt a masszát. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a répás masszába.
Egy 26 cm átmérőjű
tortaformát kikenünk margarinnal, az oldalgyűrűt megszórjuk a szeletelt
mandulával és a masszát a formába simítjuk. 180 fokos sütőben kb. 50
percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A
kész tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közben a baracklekvárt
felforrósítjuk és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele.
Én ezt most
saját készítésű marcipán nyuszikkal díszítettem.A nyuszik füle
pirított,szeletelt mandulából készült,szemük-orruk pedig egy kis
olvasztott csokiból.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!