Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 1663 db
  • Videók - 598 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 1663 db
  • Videók - 598 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 1663 db
  • Videók - 598 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 219 fő
  • Képek - 1663 db
  • Videók - 598 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

6 tojásból piskótát készítünk, felét tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverünk 2 kávéskanál kakaót és rácsurgatjuk a már tepsiben levő piskóta tetejére. 175 fokon megsütjük.

 

Krém: 2 csokoládé pudingot 1/2 L tejjel a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverünk 3-4 evőkanál nutellát, majd teljesen kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük és a kihűt piskótára kenjük, Ízlés szerint díszítjük

Tovább 

1 bögre liszt

1/3 bögre porcukor

3/4 kiskanál szódabikarbóna

3/4 kiskanál sütőpor

1/2 bögre joghurt

1 tojás

1 kiskanál vanília kivonat

250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

 

 

 

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

 

 

 

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Tovább 

 

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús 
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. 

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat.

Tovább 

Gyúrt négerkocka.

Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg liszt

15 dkg zsír vagy margarin

2 dkg szalakáli

15 dkg porcukor

1 db tojás

2 ek. kakaó

Krémhez:

4 dl tej

2 ek. kakaópor

5 ek. liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

Csokiázhoz:

20 dkg porcukor

3 ek. kakaópor

3 ek. forró víz

5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.

A krém:

A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.

Tovább 

network.hu

 

Kedves Konyhamánia Kedvelő Barátaim!

Jeles eseményhez értünk, a mai napon a kedvelőink száma elérte és már meg is haladta a 100.000 főt!

 Minden nagyobb kedvelői szám után köszönetet mondtam a régi és az új recept beküldőknek és mindazoknak, akik kifejezték tetszésüket az itt közzétett finomságok iránt, és azokat közkinccsé tették megosztásaikkal. Továbbra is várom a családok bevált ételeinek, süteményeinek leírását, és várom mindazokat, akik ötleteket keresnek ezen az oldalon.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 8 hónapja

Nagyon örülök neki Krisztina.
Biztosan sokan elkészítik majd.
Finom volt,nálunk is gyorsan elfogyott.
Üdv:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

3 pohár liszt,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vaníliás cukor,

reszelt citromhéj,

5 tojás,

3 pohár kefir,

2 pohár cukor,

1 pohár étolaj,

6 db alma,

fél marék durvára tört dió

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat. Az így kapott tésztát csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, valamint a durvára tört diót.

Tovább 

Banános tekercs recept

Hozzávalók
3  
tojás
5 ek
cukor
1 cs
5 ek
tejpor
5 ek
sima liszt
1⁄2 tk
sütőpor
   
nutella
   
banán
Elkészítés

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tejport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük. Előmelegített sütőben 180°C kb. 10 percet sütjük.

Tovább 

Sárga tetejű diós sütemény

Hozzávalók
250 g
margarin (tészta)
250 g
porcukor (tészta)
250 g
darált dió (tészta)
250 g
sima liszt (tészta)
12 g
sütőpor (tészta)
6  
tojásfehérje (tészta)
2 csom
vaníliás cukor ((40g), máz )
6  
tojássárgája (máz )
400 g
porcukor (máz )

Elkészítés

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 1 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 1 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 1 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 1 napja új képet töltött fel:

Foszlosmakos_kalacs_2049321_7761_s

Vass Lászlóné 1 napja új képet töltött fel:

Makos_es_foszlos_kalacs_szeletek_2049320_1989_s

Vass Lászlóné írta 1 napja a(z) Sajtmártás képhez:

Sajtmartas_2049294_7308_s

Nagyon szívesen.

Wagensommer Alexandra írta 1 napja a(z) Sajtmártás képhez:

Sajtmartas_2049294_7308_s

Köszönöm receptedet Vass Lászlóné Edit ! Elkészítettem...

Wagensommer Alexandra 1 napja új képet töltött fel:

Sajtmartas_2049294_7308_s

Vass Lászlóné 2 napja új képet töltött fel:

Hazi_kifli_2049088_9949_s

Vass Lászlóné 2 napja új képet töltött fel:

Zala_kocka_2049087_6777_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu