Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

network.hu

Kedves Konyhamánia Rajongók, Barátaim!
Már hagyomány itt a konyhámban, hogy amikor kerek számot érnek el a követőim, írok pár köszöntő-köszönő sort. 
Úgy gondolom ezt meg kell tennem, hiszen nagyon sokan segítik ennek az oldalnak a fennmaradását és változatosságát. 
Az elkészült ételek,levesek, húsos, hús nélküli ételek, sütemények, saláták fotózása nem egyszerű feladat, de a képtárunk tele van csodás képekkel azon ételekről, amelyek a ti konyhatokban sültek-főttek.

Tovább 

Kürtös kalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dl tej

2 tojás sárgája

2,5 dg élesztő

1 kiskanál só

5 dkg cukor

5 dkg margarin

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Majd a többi hozzávalóból tésztát dagasztok az élesztővel.

Duplájára kelesztem. Majd kinyújtom , felcsíkozom.

A sörös dobozokat 5 darabot befóliázom azután bekenem étolajjal.

Rátekerem a csíkokat.

Majd finoman sodró mozdulattal el igazgatom a deszkán . Lapos tányérra kristály cukrot teszek megforgatom benne.

Tovább 

 

Citrom torta :

 

Piskóta:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

 

Krém :

450 g tejföl

5 dl növényi habtejszín

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 citromból nyert citromlé

12 ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag zselatinfix

 

A piskóta hozzávalóiból kerek kapcsos torta formában megsütjük a piskótát.

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.

Tovább 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

- 25 dkg finomliszt

- 25 dkg rétesliszt

- 3 tojás sárgája

- 15 dkg cukor

- 20 dkg zsír

- 1 csomag sütőpor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1,5 dl tej

- kevés kekszmorzsa

 

A töltelékhez:

 

- 3 tojás fehérje

- 15 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 15 dkg sárgabaracklekvár

- 5-6 szem reszelt alma

- 1 kávéskanál fahéj

 

A tetejére:

 

- durvára vágott dió

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Tovább 

Felöntőlé hozzávalói:6 l víz 1 kg cukor 1 l ecet 10 %os 30 dkg só 1cs mustármag fél csg fekete egész bors 8 db babérlevél apróra törve 1 csg nátriumbenzonát 3 kk borkősava hozzávalókat felforraltam.amikor kihűlt belekevertem 3 késhegynyi borként.A megtísztított rózsáira szedett karfiolt üvegekbe raktam.A nagy üvegbe tettem 5 db hegyes erőspaprikát.Felöntöttem a kihűlt lével és mehet a polcra.A lé hozzávalói izlés szerint változhatA KARFIOL 6 KG VOLT TISZTÍTVA

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 2 éve

Kedves Edit!Én már aznap válaszoltam,de te csak később nézted meg.
Valami gyógykezelésre jársz gondolom.
Ha lesz időd írj privátban.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Hozzávalók  (4 személyre)

 10 dkg liszt

 10 dkg darált dió

 5 dkg vaj

 5 dkg cukor

 2 tojássárgája

 10 dkg étcsokoládé

 1 dl tej

 10 dkg barack levár

 10 dkg darabos dió

 5 dkg mazsola

 2 cs. vaníliás cukor

 1 ek. olívaolaj

 só

 

 

Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.

Tovább 

6 tojásból piskótát készítünk, felét tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverünk 2 kávéskanál kakaót és rácsurgatjuk a már tepsiben levő piskóta tetejére. 175 fokon megsütjük.

 

Krém: 2 csokoládé pudingot 1/2 L tejjel a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverünk 3-4 evőkanál nutellát, majd teljesen kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük és a kihűt piskótára kenjük, Ízlés szerint díszítjük

Tovább 

1 bögre liszt

1/3 bögre porcukor

3/4 kiskanál szódabikarbóna

3/4 kiskanál sütőpor

1/2 bögre joghurt

1 tojás

1 kiskanál vanília kivonat

250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

 

 

 

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

 

 

 

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Tovább 

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús 
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. 

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Sutotok_kremleves_2110848_7643_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Hutos_kenyer_2110847_2318_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Fornetti_pogacsa_2110846_9367_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Hamis_turos_2110845_2296_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Edessavanyu_csirke_2110844_5630_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Dios_kremes_2110843_9611_s

Vass Lászlóné írta 3 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc__leves_2110320_3686_s

Köszönöm szépen,csakis melegen az igazi.

Vass Lászlóné írta 3 napja a(z) Vaníliás - diós tálas képhez:

Vanilias__dios_talas_2110609_6299_s

Nagyon klassz,fonom desszert. Köszönjük Szandra.

Wagensommer Alexandra írta 6 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc__leves_2110320_3686_s

Jó melegen , nagyon finom lehet.

Wagensommer Alexandra 6 napja új képet töltött fel:

Vanilias__dios_talas_2110609_6299_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu