Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 229 fő
  • Képek - 1990 db
  • Videók - 657 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 229 fő
  • Képek - 1990 db
  • Videók - 657 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 229 fő
  • Képek - 1990 db
  • Videók - 657 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 229 fő
  • Képek - 1990 db
  • Videók - 657 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

- 25 dkg finomliszt

- 25 dkg rétesliszt

- 3 tojás sárgája

- 15 dkg cukor

- 20 dkg zsír

- 1 csomag sütőpor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1,5 dl tej

- kevés kekszmorzsa

 

A töltelékhez:

 

- 3 tojás fehérje

- 15 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 15 dkg sárgabaracklekvár

- 5-6 szem reszelt alma

- 1 kávéskanál fahéj

 

A tetejére:

 

- durvára vágott dió

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Tovább 

Felöntőlé hozzávalói:6 l víz 1 kg cukor 1 l ecet 10 %os 30 dkg só 1cs mustármag fél csg fekete egész bors 8 db babérlevél apróra törve 1 csg nátriumbenzonát 3 kk borkősava hozzávalókat felforraltam.amikor kihűlt belekevertem 3 késhegynyi borként.A megtísztított rózsáira szedett karfiolt üvegekbe raktam.A nagy üvegbe tettem 5 db hegyes erőspaprikát.Felöntöttem a kihűlt lével és mehet a polcra.A lé hozzávalói izlés szerint változhatA KARFIOL 6 KG VOLT TISZTÍTVA

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 5 hónapja

Kedves Edit!Én már aznap válaszoltam,de te csak később nézted meg.
Valami gyógykezelésre jársz gondolom.
Ha lesz időd írj privátban.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

 

Hozzávalók  (4 személyre)

 10 dkg liszt

 10 dkg darált dió

 5 dkg vaj

 5 dkg cukor

 2 tojássárgája

 10 dkg étcsokoládé

 1 dl tej

 10 dkg barack levár

 10 dkg darabos dió

 5 dkg mazsola

 2 cs. vaníliás cukor

 1 ek. olívaolaj

 só

 

 

Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.

Tovább 

6 tojásból piskótát készítünk, felét tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverünk 2 kávéskanál kakaót és rácsurgatjuk a már tepsiben levő piskóta tetejére. 175 fokon megsütjük.

 

Krém: 2 csokoládé pudingot 1/2 L tejjel a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverünk 3-4 evőkanál nutellát, majd teljesen kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük és a kihűt piskótára kenjük, Ízlés szerint díszítjük

Tovább 

1 bögre liszt

1/3 bögre porcukor

3/4 kiskanál szódabikarbóna

3/4 kiskanál sütőpor

1/2 bögre joghurt

1 tojás

1 kiskanál vanília kivonat

250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

 

 

 

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

 

 

 

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Tovább 

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús 
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. 

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat.

Tovább 

Gyúrt négerkocka.

Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg liszt

15 dkg zsír vagy margarin

2 dkg szalakáli

15 dkg porcukor

1 db tojás

2 ek. kakaó

Krémhez:

4 dl tej

2 ek. kakaópor

5 ek. liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

Csokiázhoz:

20 dkg porcukor

3 ek. kakaópor

3 ek. forró víz

5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.

A krém:

A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.

Tovább 

network.hu

 

Kedves Konyhamánia Kedvelő Barátaim!

Jeles eseményhez értünk, a mai napon a kedvelőink száma elérte és már meg is haladta a 100.000 főt!

 Minden nagyobb kedvelői szám után köszönetet mondtam a régi és az új recept beküldőknek és mindazoknak, akik kifejezték tetszésüket az itt közzétett finomságok iránt, és azokat közkinccsé tették megosztásaikkal. Továbbra is várom a családok bevált ételeinek, süteményeinek leírását, és várom mindazokat, akik ötleteket keresnek ezen az oldalon.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 1 éve

Nagyon örülök neki Krisztina.
Biztosan sokan elkészítik majd.
Finom volt,nálunk is gyorsan elfogyott.
Üdv:Edit.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Wagensommer Alexandra 1 napja új képet töltött fel:

Tejszines_eperkremleves_2070486_7028_s

Vass Lászlóné írta 3 napja a(z) Sajtszószos-baconös spagetti képhez:

Sajtszoszosbaconos_spagetti_2070246_5334_s

Nagyon gusztusos.Köszönjük Szandra.

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Igy_keszult_a_retes_2070248_7352_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Zalai_fodros_retes_2070247_7272_s

Wagensommer Alexandra 4 napja új képet töltött fel:

Sajtszoszosbaconos_spagetti_2070246_5334_s

Vass Lászlóné 5 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 5 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 5 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 5 napja új videót töltött fel:

Vass Lászlóné 5 napja új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu