Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

Felöntőlé hozzávalói:6 l víz 1 kg cukor 1 l ecet 10 %os 30 dkg só 1cs mustármag fél csg fekete egész bors 8 db babérlevél apróra törve 1 csg nátriumbenzonát 3 kk borkősava hozzávalókat felforraltam.amikor kihűlt belekevertem 3 késhegynyi borként.A megtísztított rózsáira szedett karfiolt üvegekbe raktam.A nagy üvegbe tettem 5 db hegyes erőspaprikát.Felöntöttem a kihűlt lével és mehet a polcra.A lé hozzávalói izlés szerint változhatA KARFIOL 6 KG VOLT TISZTÍTVA

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 2 hete

Kedves Edit!Én már aznap válaszoltam,de te csak később nézted meg.
Valami gyógykezelésre jársz gondolom.
Ha lesz időd írj privátban.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Hozzávalók  (4 személyre)

 10 dkg liszt

 10 dkg darált dió

 5 dkg vaj

 5 dkg cukor

 2 tojássárgája

 10 dkg étcsokoládé

 1 dl tej

 10 dkg barack levár

 10 dkg darabos dió

 5 dkg mazsola

 2 cs. vaníliás cukor

 1 ek. olívaolaj

 só

 

 

Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.

Tovább 

 

6 tojásból piskótát készítünk, felét tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverünk 2 kávéskanál kakaót és rácsurgatjuk a már tepsiben levő piskóta tetejére. 175 fokon megsütjük.

 

Krém: 2 csokoládé pudingot 1/2 L tejjel a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverünk 3-4 evőkanál nutellát, majd teljesen kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük és a kihűt piskótára kenjük, Ízlés szerint díszítjük

Tovább 

1 bögre liszt

1/3 bögre porcukor

3/4 kiskanál szódabikarbóna

3/4 kiskanál sütőpor

1/2 bögre joghurt

1 tojás

1 kiskanál vanília kivonat

250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

 

 

 

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

 

 

 

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Tovább 

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús 
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. 

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat.

Tovább 

Gyúrt négerkocka.

Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg liszt

15 dkg zsír vagy margarin

2 dkg szalakáli

15 dkg porcukor

1 db tojás

2 ek. kakaó

Krémhez:

4 dl tej

2 ek. kakaópor

5 ek. liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

Csokiázhoz:

20 dkg porcukor

3 ek. kakaópor

3 ek. forró víz

5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.

A krém:

A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.

Tovább 

network.hu

 

Kedves Konyhamánia Kedvelő Barátaim!

Jeles eseményhez értünk, a mai napon a kedvelőink száma elérte és már meg is haladta a 100.000 főt!

 Minden nagyobb kedvelői szám után köszönetet mondtam a régi és az új recept beküldőknek és mindazoknak, akik kifejezték tetszésüket az itt közzétett finomságok iránt, és azokat közkinccsé tették megosztásaikkal. Továbbra is várom a családok bevált ételeinek, süteményeinek leírását, és várom mindazokat, akik ötleteket keresnek ezen az oldalon.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 10 hónapja

Nagyon örülök neki Krisztina.
Biztosan sokan elkészítik majd.
Finom volt,nálunk is gyorsan elfogyott.
Üdv:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

3 pohár liszt,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vaníliás cukor,

reszelt citromhéj,

5 tojás,

3 pohár kefir,

2 pohár cukor,

1 pohár étolaj,

6 db alma,

fél marék durvára tört dió

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat. Az így kapott tésztát csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, valamint a durvára tört diót.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Wagensommer Alexandra 1 órája új képet töltött fel:

Hagyomanyos_dios_karikak_2055170_7189_s

Vass Lászlóné írta 20 órája a(z) Mézesek képhez:

Mezesek_2054722_2645_s

Köszönöm szépen Zsuzsa. Nagy része elfogyott,még ...

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Kokuszkocka__muffin_2055153_7146_s

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Kokuszkocka_muffin_2055152_8945_s

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Raffaello tekercs recept képhez:

Raffaello_tekercs_recept_2054378_3864_s

Nagyon jól néz ki!

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Karácsonyváró tejfölös mákos sütemény képhez:

Karacsonyvaro_tejfolos_makos_sutemeny_2054447_2131_s

Nekem nagyon tetszik!

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Mézesek képhez:

Mezesek_2054722_2645_s

Nagyon szépek!Jó lesz nekem is neki állni! :)

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Mezesek_2054722_2645_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kakaokremes_csiga_2054721_9826_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kremes_kalacs_2054720_5483_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu