Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

Kürtös kalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dl tej

2 tojás sárgája

2,5 dg élesztő

1 kiskanál só

5 dkg cukor

5 dkg margarin

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Majd a többi hozzávalóból tésztát dagasztok az élesztővel.

Duplájára kelesztem. Majd kinyújtom , felcsíkozom.

A sörös dobozokat 5 darabot befóliázom azután bekenem étolajjal.

Rátekerem a csíkokat.

Majd finoman sodró mozdulattal el igazgatom a deszkán . Lapos tányérra kristály cukrot teszek megforgatom benne.

Tovább 

Citrom torta :

 

Piskóta:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

 

Krém :

450 g tejföl

5 dl növényi habtejszín

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 citromból nyert citromlé

12 ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag zselatinfix

 

A piskóta hozzávalóiból kerek kapcsos torta formában megsütjük a piskótát.

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.

Tovább 

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

- 25 dkg finomliszt

- 25 dkg rétesliszt

- 3 tojás sárgája

- 15 dkg cukor

- 20 dkg zsír

- 1 csomag sütőpor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1,5 dl tej

- kevés kekszmorzsa

 

A töltelékhez:

 

- 3 tojás fehérje

- 15 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 15 dkg sárgabaracklekvár

- 5-6 szem reszelt alma

- 1 kávéskanál fahéj

 

A tetejére:

 

- durvára vágott dió

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Tovább 

Felöntőlé hozzávalói:6 l víz 1 kg cukor 1 l ecet 10 %os 30 dkg só 1cs mustármag fél csg fekete egész bors 8 db babérlevél apróra törve 1 csg nátriumbenzonát 3 kk borkősava hozzávalókat felforraltam.amikor kihűlt belekevertem 3 késhegynyi borként.A megtísztított rózsáira szedett karfiolt üvegekbe raktam.A nagy üvegbe tettem 5 db hegyes erőspaprikát.Felöntöttem a kihűlt lével és mehet a polcra.A lé hozzávalói izlés szerint változhatA KARFIOL 6 KG VOLT TISZTÍTVA

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 9 hónapja

Kedves Edit!Én már aznap válaszoltam,de te csak később nézted meg.
Valami gyógykezelésre jársz gondolom.
Ha lesz időd írj privátban.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Hozzávalók  (4 személyre)

 10 dkg liszt

 10 dkg darált dió

 5 dkg vaj

 5 dkg cukor

 2 tojássárgája

 10 dkg étcsokoládé

 1 dl tej

 10 dkg barack levár

 10 dkg darabos dió

 5 dkg mazsola

 2 cs. vaníliás cukor

 1 ek. olívaolaj

 só

 

 

Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.

Tovább 

6 tojásból piskótát készítünk, felét tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákeverünk 2 kávéskanál kakaót és rácsurgatjuk a már tepsiben levő piskóta tetejére. 175 fokon megsütjük.

 

Krém: 2 csokoládé pudingot 1/2 L tejjel a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverünk 3-4 evőkanál nutellát, majd teljesen kihűtjük. 25 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük és a kihűt piskótára kenjük, Ízlés szerint díszítjük

Tovább 

1 bögre liszt

1/3 bögre porcukor

3/4 kiskanál szódabikarbóna

3/4 kiskanál sütőpor

1/2 bögre joghurt

1 tojás

1 kiskanál vanília kivonat

250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

 

 

 

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

 

 

 

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Tovább 

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús 
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. 

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Szottes_almas_pite_2079746_9360_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Igy_keszult_a_szottes_almas_pite_2079745_5562_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Jaszberenyi_tekercs-001_2079744_7573_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Cappuciner_2079743_2227_s

Wagensommer Alexandra írta 6 napja a(z) Almafánk képhez:

Almafank_2079109_2528_s

Nagyon szivesen , mindenkinek. Köszönöm, Edit .

Wagensommer Alexandra 6 napja új képet töltött fel:

Fuszeres_csirkecomb_borsos_steakburgonyaval_2079535_2286_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_pogacsa-002_2079415_8517_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csorogefank_2079414_2632_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csoroge_lekvarral1_2079413_7291_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Szineske_kalacs_2079261_6653_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu