Recept konyha főzés: 150 ezer + kedvelő https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 255 fő
  • Képek - 2702 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Kedves Konyhamánia Rajongók, Barátaim!
Már hagyomány itt a konyhámban, hogy amikor kerek számot érnek el a követőim, írok pár köszöntő-köszönő sort. 
Úgy gondolom ezt meg kell tennem, hiszen nagyon sokan segítik ennek az oldalnak a fennmaradását és változatosságát. 
Az elkészült ételek,levesek, húsos, hús nélküli ételek, sütemények, saláták fotózása nem egyszerű feladat, de a képtárunk tele van csodás képekkel azon ételekről, amelyek a ti konyhatokban sültek-főttek. 
Ma egy nagyon szép számot ért el az oldalunk, 150ezren lettünk.
Ez már olyan szám, hogy igen hosszú lenne az az ebédlőasztal, amely mellé valamennyien leülhetnénk.
Köszönöm mindenkinek az aktív jelenlétet, a tetszésnyilvánításokat, a megosztásokat,kérem, hogy a továbbiakban is tegyünk közkinccsé minden olyan konyhai alkotást, amelyet arra érdemesnek tartotok.
Sikeres sütés főzést kívánok minden barátomnak!

A torta receptje:
Kakaótorta piskótacsigával
Sárga piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához:
6 db tojás
15 dkg cukor
3 dkg kakaópor
10 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
I. A sziruphoz.
30 dkg kristály cukor
12 ek víz
II. 30 dkg vaj
1 db tojás sárgája
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A sárga piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzá forgatjuk fakanállal a sütőporral elkevert lisztet.
Nagy méretű tepsiben 180 fokon megsütjük.

6 tojás sárgájából 15 dkg cukorral 3 dkg kakaóval kevert tésztát készítünk, hozzáadunk 10 dkg lisztet,késhegynyi szódaport és a tojások felvert habját.
Kerek,24 cm-es tortaformában 180 fokon megsütjük.

Krém:
1.: 30 dkg kristály cukorból 12 evőkanál vízzel, kakaóval szirupot főzünk kb 10 perc alatt.
Jól kihűtjük.
2.: 30 dkg vajat 1 tojás sárgájával erősen kikeverünk, majd folytonos keverés közben ráöntjük a kihűlt szirupot. Jól kihabosítjuk.
A kakaós torta lapot ketté vágjuk.
Krémmel lekenjük.
Összeállítás: a sárga piskótát csíkokra vágjuk, bekrémezzük és csigává tekerjük, ez lesz a torta közepén.
A piskóta csigát is lekenjük krémmel.
Rátesszük a kakaós lapot.
A tetejét is,az oldalát is lekenjük krémmel.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
A torta tetejét bevonjuk a csokoládéval úgy,hogy az oldalára lefolyjon.
a tetején a csokoládét kissé felkócoltam.
Dekor díszítővel ,tojás cukorral díszítettem.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Sutotok_kremleves_2110848_7643_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Hutos_kenyer_2110847_2318_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Fornetti_pogacsa_2110846_9367_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Hamis_turos_2110845_2296_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Edessavanyu_csirke_2110844_5630_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Dios_kremes_2110843_9611_s

Vass Lászlóné írta 3 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc__leves_2110320_3686_s

Köszönöm szépen,csakis melegen az igazi.

Vass Lászlóné írta 3 napja a(z) Vaníliás - diós tálas képhez:

Vanilias__dios_talas_2110609_6299_s

Nagyon klassz,fonom desszert. Köszönjük Szandra.

Wagensommer Alexandra írta 1 hete a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc__leves_2110320_3686_s

Jó melegen , nagyon finom lehet.

Wagensommer Alexandra 1 hete új képet töltött fel:

Vanilias__dios_talas_2110609_6299_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu