Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
|
Hozzávalók:
60dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
1 cs száritott élesztő
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
6 dkg cukor
1dl tej
Elkészítése:
Ezekből tésztát készitünk 4 részre osztjuk.Egy lapot
kinyújtunk,megkenjük lekvárral,megszórjuk cukros dióval majd rátesszük a
másik lapot és megsütjük.Ugyanezt megismételjük a másik két lappal.
Krém:1/2 liter tejet 6 evőkanál cukorral ,és 6 evőkanál buzadarával sűrű
tejbedarát főzzünk.Ha kihűlt hozzákeverünk 10dkg vajat és10dkg
cukrot.Rákenjük az egyik kisült lapra majd rátesszük a
másikat.Csokoládémázzal bevonjuk.
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
|
Mindenki
számára ismerős dátum a március 8. ezen a napon ugyanis sok országban a
főszerep a hölgyeké, lányoké, édesanyáké és nagymamáké. A Nemzetközi
Nőnap immár egy évszázada ösztönzi megemlékezésre a fiúkat és férfiakat.
A nőnap egy lehetőség arra, hogy egy kedves gesztussal felköszöntsék a
körülöttük élő nőket, s szeretetüket és tiszteletük fejezzék ki
irántuk. Ezen a napon a férfiak igyekeznek kivételes bánásmódban részesíteni barátnőjüket, feleségüket, hölgy rokonaikat. S
bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, s nemcsak
az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el
az a kényeztetés, melyet ezen a napon kap. Sok
férfi nyilatkozott már úgy, hogy a nővel élni néha gyönyörű érzés,
olykor teher, néha felemelő, máskor nyűg, egy mégis bizonyos.
Hozzávalók:
|
A kalácshoz/12 szelethez/:
A tésztához:
500 g finomliszt,
50 g élesztő,
50 g porcukor,
2 dl tej,
120 g vaj/margarin,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
A töltelékhez:
50 g mazsola,
l/2 dl rum,
50 g cukrozott narancshéj,
150 g dió,
1 dl tej,
80 g kristálycukor,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
30 g vaj/margarin,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. őrölt fahéj,
Továbbá:
1 ek. vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája,
1 dl tej,
2 ek.
Farkas Vilmos blogjában találtam rá erre a remek kalácsreceptre. Az az igazság, hogy pontosan ilyet kerestem, ami videó segítségével is megtanít, hogy hogyan kell olyan formájú kalácsot készíteni, ami a boltban is kapható. A hármas fonással sosem volt gondom, no de most valami különlegeset, olyan “igazit” szerettem volna, és hála a megtalált nagyszerű segítségnek, elsőre tökéletesen sikerült! Az alábbi hozzávalók 1 db kb. 500 g-os kalácshoz elegendőek, és szó szerint idézném Vilmos receptleírását, hiszen ez a kalács úgy tökéletes, ahogy van, a videót pedig lentebb megtekinthetitek.
Hozzávalók:
180g apróra vágott datolya,
195g földimogyorókrém (peanut butter),
35g kókuszreszelék,
3 ek kakaó,
1 csipet só
A
hozzávalókat tegyük az elektromos darálóba, és a késpengével daráljuk,
amíg sima massza nem lesz. Ez kb. 4 perc. Sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók:
1 ½ kg burgonya,
4 ek citromlé,
2 ek olívaolaj,
só, bors,
1 kis tubus majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek sűrített tej,
1 kicsi összevágott kígyóuborka,
1 csokor összevagdalt snidling,
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem,
a tálaláshoz néhány szem salátalevél,
2 szem piros alma,
durvára vágott dió
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- só, pirospaprika
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk ketté hosszában. A domború oldalakat vagdossuk be jó mélyen. Vajazzunk ki egy tepsit, rakjuk egymás mellé a krumplikat, sózzuk be, paprikázzuk, és tegyünk egy rá egy kevés vajat is. Előmelegített sütőben süssük készre.
Hozzávalók:
Elkészítés: Tegyük egy tálba a margarint, adjuk hozzá a cukrokat, és elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű, habos lesz. Üssük bele a tojást, majd adagoljuk hozzá a liszt, só, sütőpor és a szódabikarbóna keverékét.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás