Recept konyha főzés Blog: 2016. június

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei - 2016. június

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
30 dkg margarin
½ citrom reszelt héja
12 dkg porcukor
3-4 ek tejföl
1 tojás sárgája
A töltelékhez:
80 dkg magozott meggy
Cukor :ízlés szerint
Őrölt fahéj:ízlés szerint
A tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítés:
5o dkg lisztet, 1 sütőport , 30 dkg rama margarint, fél citrom reszelt héját elmorzsolunk, adunk hozzá , 12 dkg cukrot, 1 tojássárgáját , és kb 3-4 kanál tejfölt, és jó kis rugalmas tésztát készítünk. Én egy éjszakára betettem a hűtőszekrénybe, de nem kötelező.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Köszönöm szépen a bejegyzést is.

Tovább 

Hozzávalók 4 főre

 3 db tojássárgája

 1 db nagy tejföl

 2 ek cukor

 1 ek ecet

 1 dl víz

 Saláta:

 1 kg burgonya

 2 db nagy fej lilahagyma

 só

elkészítés:

 

Szósz elkészítése: a hozzávalókat kikeverjük csomómentesre.A burgonyát felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk.Egy tálba belerakjuk a hozzávalókat, egy sor burgonya, egy sor hagyma, só, és ugyanezt megismételjük, míg el nem fogy minden.Majd az egészet leöntjük a már elkészített szósszal.

Tovább 

 

Citromfagyi

 6 db tojásfehérje,15 dk cukor,3 citrom leve 2 dl 30 % -os tejszín,menta és citromfű.

A tojásfehérjét felverem a cukorral kemény habbá,hozzáteszem a citrom levét,majd a fűszernövényeket ,amit felaprítottam,legvégén hozzáadom a felvert tejszínt.

 

Hűtöm majd tálalom.

Csokis-fahéjas márványlapok

Ez a nem mindennapi kis finomság úgy érzem, igényel némi kézügyességet, de azért bátran meg lehet vele próbálkozni. Nekem például a legelső nem sikerült, valószínűleg nem sütöttem meg eléggé, aztán volt amelyik meg icipicit túlpirult, így a mintája sem lett annyira látványos, szóval ki kell tapasztalni, hogy kinek-kinek a sütőjében hány percig ideális a sütés úgy, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Egyébként nagyon finom, illatos, könnyű nasi!

Tovább 

Kakaós-kókuszos kevert
Tésztához:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint kókuszreszelék
ízlés szerint rum
pár evőkanál cukor Elkészítése:

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

Utolsó hozzászólás

Wagensommer Alexandra üzente 7 éve

Fotót kérhetek róla ?
Köszi.

Tovább 

Részeges szelet
Hozzávalók a tésztához:
6 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 ek. ecet
1 ek. bor
17 dkg liszt
1 sütőpor
3 dkg kakaó
6 tojásfehérje kemény habja
A töltelékhez:
6 tojássárgája
1 vaníliás cukor
15 dkg
2 ek. liszt
3 dl tej
25 dkg vaj
A tetejére:
6 tojásfehérje
1 csg vaníliás cukor
30 dkg cukor
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral jól kikeverni ,közben hozzáadni 1 ek ecetet ,1 ek bort ,17 dkg lisztet,1 cs sütőpor,3 dkg kakaót,a 6 tojás felvert fehérjét.

Tovább 

Citromos szelet
Hozzávalók:

A tésztához:
1 db tojás
14 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
14 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Valamint:
4-5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.

4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk egymás után, világosra, kb.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu