Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6-7 nagyobb paradicsom,4 zöldpaprika,1 uborka,1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,4 ek olaj,1 ek borecet,12 dkg zsemlemorzsa,
1 ek finomra vágott zellerlevél,vagy petrezselyemzöld,kevés
majoranna,só,őrölt bors.
A paradicsomot meghámozzuk,kimagozzuk(én nem magoztam).
A meghámozott uborkát is feldaraboljuk.A zöldpaprikát a magház
eltávolítása után négybe vágjuk.Vastagra szeleteljük a vöröshagymát
és a fokhagymát,majd az egészet leturmixoljuk.
Összedolgozzuk ecettel,olajjal,ízesítjük a fűszerekkel,sózzuk,borsozzuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.
A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.
A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.
A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek. ketchup,1 db csemege-
uborka,1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.
A hagymát és az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Az uborkát nagyon
apró kockára vágjuk.
Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,a tejfölt és a joghurtot.
Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük, majd belekeverjük az
uborkát a hagyma-és almapűrét.
Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A kicsontozott, és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt
szalonnával megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat
morzsolunk rá, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A csirkecombokat vagy melleket sózzuk,és vajban puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal
(márvány sajttal),őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.
Jól átforraljuk,és mindjárt a csirkére öntjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal
ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára főzzük.
Főtt vagy sült krumplival, esetleg rizzsel tálaljuk.
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet.
Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett
deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük
sütőpapírral bélelt tepsibe.
Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt
fahéjjal.
Hozzávalók (8 személyre):
A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.
info@mezeskalacs.hu>hu>, <egyed44@freemail.hu
Infók a weben Kövess a Facebook-on! Írj egy e-mailt! Kedves mézeskalács kedvelő Olvasónk!
Június 21-én 19 órakor egy nem akármilyen tárlatvezetésre hívlak a Petrits Mézeskalács Múzeumba.
Mire számíts, ha eljössz?
- Személyes élményekre, tárlatvezetésre velem és feleségemmel, Tündivel.
- Mézeskalács kóstolóra - egyszerű mézes süteményektől a különlegesig, több sütit is kóstolunk majd
- Megkóstoljuk a márcot úgy, ahogy azt ma szeretjük
- Mézeskalács díszítési bemutatóra
- Egy kis meglepetésre
- Kellemes beszélgetésre
- Sok-sok élményre
Mibe kerül Neked mindez?
10 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Ezt a receptet pótlólag töltöttem fel Edit kérésére, a Húsgombóc
szárnyasmájjal c.képhez
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.
A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.
Hozzávalók a tésztához:
- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű
- 30 g cukor
- 130 g liszt
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 g porcukor
- 2 nagy tojás
- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.
2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás