Recept konyha főzés Blog: 2014. június

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei - 2014. június

 Szentgyörgyi palacsinta

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

tEnyAC yhstxpuqggxn, [url=http://rmteaxeyeolt.com/]rmteaxeyeolt[/url], [link=http://drtuepvmcrcy.com/]drtuepvmcrcy[/link], http://dzaptyqywewo.com/
9BH9Zz byomombmfrgg, [url=http://qeudlghijqmu.com/]qeudlghijqmu[/url], [link=http://rvwjhksxbksd.com/]rvwjhksxbksd[/link], http://nmhgwmjorxkf.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Kedves Anna!
Ez egy recept!
Nem az én munkám,csak éppen ajánlom.
Régen így készítettük.
Sőt a meggyet most én is így tettem el,lett jó kis meggyszörp is.
A sárgabarackot is úgy főzöm meg,mert fixszel nem annyira ízlett.

 

Hozzávalók:
6-7 nagyobb paradicsom,4 zöldpaprika,1 uborka,1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,4 ek olaj,1 ek borecet,12 dkg zsemlemorzsa,
1 ek finomra vágott zellerlevél,vagy petrezselyemzöld,kevés
majoranna,só,őrölt bors.

A paradicsomot meghámozzuk,kimagozzuk(én nem magoztam).
A meghámozott uborkát is feldaraboljuk.A zöldpaprikát a magház
eltávolítása után négybe vágjuk.Vastagra szeleteljük a vöröshagymát
és a fokhagymát,majd az egészet leturmixoljuk.
Összedolgozzuk ecettel,olajjal,ízesítjük a fűszerekkel,sózzuk,borsozzuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Örülök neki,remélem ízleni fog!
Kicsit salátára hasonló ízű leves,mi nagyon szeretjük,
és nyáron többször is elkészítem.

Tovább 

Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.

A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Kedves Edit!
Örülök,hogy tetszik, és remélem,hogy ízleni fog!

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.

A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm szépen Anna a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.

A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm szépen.
Nagyon jók a receptjeid.

 Habos meggyes szelet

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

fDUmRD aiwqulswdhnf, [url=http://fajtgryldagf.com/]fajtgryldagf[/url], [link=http://ewliyyrmugtx.com/]ewliyyrmugtx[/link], http://gyuegygcmvnz.com/

 Olívás paradicsomsaláta

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

nBp13o jfhvjzsagatp, [url=http://tqyotkgbrwyx.com/]tqyotkgbrwyx[/url], [link=http://cdapfbpzqqlo.com/]cdapfbpzqqlo[/link], http://hmsejvopwbip.com/

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Guszta saláta!Köszönöm Edit!
A minap balzsamecetes,bazsalikomos paradicsomsalátát készítettem,
pillanatok alatt elfogyott.

 JScBTXHmOEIVLxd

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

HgE9ve hupqcyesoteu, [url=http://wiyxrbykmqfn.com/]wiyxrbykmqfn[/url], [link=http://nvdqpyyrwxqf.com/]nvdqpyyrwxqf[/link], http://mcqyjbucrooy.com/

Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.

A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm Anna a bejegyzéseket,majd este jövök és megnézem.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek. ketchup,1 db csemege-

uborka,1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.

 

A hagymát és az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Az uborkát nagyon

apró kockára vágjuk.

Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,a tejfölt és a joghurtot.

Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük, majd belekeverjük az

uborkát a hagyma-és almapűrét.

Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.

A kicsontozott, és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt

szalonnával megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.

Kivajazott tűzálló tálba tesszük.

Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat

morzsolunk rá, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.

 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Örülök neki! Köszönöm szépen!

A csirkecombokat vagy melleket sózzuk,és vajban puhára sütjük.

Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal

(márvány sajttal),őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.

Jól átforraljuk,és mindjárt a csirkére öntjük.

Tetszőleges körettel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nagyon tetszik!
Köszönöm szépen Anna.

 20000

9 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

L4j9aR seweuqqxhayq, [url=http://rwslljsadvxi.com/]rwslljsadvxi[/url], [link=http://krcaygwyrbuz.com/]krcaygwyrbuz[/link], http://tjtjghvvihvh.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nagyon szépen köszönöm,már jól túl léptük.
Öröm nézni a sok kedvelőt.

 Mustáros csirkemell

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 fej lila hagyma
  • 3-4 dl tejszín
  • 4-6 evőkanál magos mustár
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára főzzük.
Főtt vagy sült krumplival, esetleg rizzsel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Nagyon tetszik ez a recept.
Sokszor készítek mustáros csirkemellet más összetevőkkel.
Szeretném majd ezt is elkészíteni
Köszönöm szépen.

 Érsek szelet

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  • Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahét
  • fél kis üveg ribizli lekvár
  • 1 tojás a tészta kenéshez
Elkészítés:

A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet.
Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

A receptet olvasva nagyon fínom sütemény lehet!
Köszönöm szépen Edit!

Tovább 

 Grízes-meggyes

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók (8 személyre):

  • - 2 üveg magvazott meggy
  • - 1 liter víz
  • - 26 ek. kristálycukor
  • - 22 ek. búzadara
  • - 2 cs. vaníliapuding
  • - 1 liter tej
  • - 3 dl cukrozott tejszín (Hulala v. Habmester)
Elkészítés:

A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Nagyon jó kis recept!
Egyszerű és gyors.
Köszönöm Edit!

Tovább 

info@mezeskalacs.hu>hu>, <egyed44@freemail.hu
A levél képei pillanatnyilag nem jelennek meg. Szebb a levél, ha engedélyezed, hogy a távol tartalmak is megjelenjenek.
Infók a weben Kövess a Facebook-on! Írj egy e-mailt!

Kedves mézeskalács kedvelő Olvasónk!

Június 21-én 19 órakor egy nem akármilyen tárlatvezetésre hívlak a Petrits Mézeskalács Múzeumba.

Mire számíts, ha eljössz?

 - Személyes élményekre, tárlatvezetésre velem és feleségemmel, Tündivel.

 - Mézeskalács kóstolóra - egyszerű mézes süteményektől a különlegesig, több sütit is kóstolunk majd

 - Megkóstoljuk a márcot úgy, ahogy azt ma szeretjük

 - Mézeskalács díszítési bemutatóra

 - Egy kis meglepetésre

 - Kellemes beszélgetésre

 - Sok-sok élményre


Mibe kerül Neked mindez?

Tovább 

Ezt a receptet pótlólag töltöttem fel Edit kérésére, a Húsgombóc

szárnyasmájjal c.képhez

 

               
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.

A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
 
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm szépen Anna.
Nagyjából én is így készítem.

Tovább 

 A legfinomabb citromos sütemény

9 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:

- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű

- 30 g cukor

- 130 g liszt

- csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 200 g porcukor

- 2 nagy tojás

- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)

- 1 evőkanál reszelt citromhéj

- 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.

2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Jó üdítő hatású sütemény.
Köszönöm szépen Erzsike a hozzászólást.

Tovább 

 Hideg málnakrémleves

9 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

xcLg6Z suvbvxjhoefd, [url=http://jbpepcstjkpp.com/]jbpepcstjkpp[/url], [link=http://gpgxsllcwdmv.com/]gpgxsllcwdmv[/link], http://kxqpavnrenpv.com/

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 9 éve

Koszonet erte kifogom probalni , illetve megcsinalom a malna levest.

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu