Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6-7 nagyobb paradicsom,4 zöldpaprika,1 uborka,1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,4 ek olaj,1 ek borecet,12 dkg zsemlemorzsa,
1 ek finomra vágott zellerlevél,vagy petrezselyemzöld,kevés
majoranna,só,őrölt bors.
A paradicsomot meghámozzuk,kimagozzuk(én nem magoztam).
A meghámozott uborkát is feldaraboljuk.A zöldpaprikát a magház
eltávolítása után négybe vágjuk.Vastagra szeleteljük a vöröshagymát
és a fokhagymát,majd az egészet leturmixoljuk.
Összedolgozzuk ecettel,olajjal,ízesítjük a fűszerekkel,sózzuk,borsozzuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.
A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.
A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.
A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek. ketchup,1 db csemege-
uborka,1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.
A hagymát és az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Az uborkát nagyon
apró kockára vágjuk.
Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,a tejfölt és a joghurtot.
Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük, majd belekeverjük az
uborkát a hagyma-és almapűrét.
Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A kicsontozott, és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt
szalonnával megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat
morzsolunk rá, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A csirkecombokat vagy melleket sózzuk,és vajban puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal
(márvány sajttal),őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.
Jól átforraljuk,és mindjárt a csirkére öntjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal
ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára főzzük.
Főtt vagy sült krumplival, esetleg rizzsel tálaljuk.
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet.
Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett
deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük
sütőpapírral bélelt tepsibe.
Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt
fahéjjal.
Hozzávalók (8 személyre):
A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.
info@mezeskalacs.hu>hu>, <egyed44@freemail.hu
Infók a weben Kövess a Facebook-on! Írj egy e-mailt! Kedves mézeskalács kedvelő Olvasónk!
Június 21-én 19 órakor egy nem akármilyen tárlatvezetésre hívlak a Petrits Mézeskalács Múzeumba.
Mire számíts, ha eljössz?
- Személyes élményekre, tárlatvezetésre velem és feleségemmel, Tündivel.
- Mézeskalács kóstolóra - egyszerű mézes süteményektől a különlegesig, több sütit is kóstolunk majd
- Megkóstoljuk a márcot úgy, ahogy azt ma szeretjük
- Mézeskalács díszítési bemutatóra
- Egy kis meglepetésre
- Kellemes beszélgetésre
- Sok-sok élményre
Mibe kerül Neked mindez?
Ezt a receptet pótlólag töltöttem fel Edit kérésére, a Húsgombóc
szárnyasmájjal c.képhez
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.
A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.
Hozzávalók a tésztához:
- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű
- 30 g cukor
- 130 g liszt
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 g porcukor
- 2 nagy tojás
- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.
2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás