Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg finomra darált dió, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg reszelt étcsokoládé, 4 tojásfehérje.
A darált diót a porcukorral, a vaníliás cukoral, és a reszelt csokoládéval elkeverjük.
A jól behűtött tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládés dióhoz. A masszát
nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomunk belőle.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és 100-150 fokon inkább csak szárítjuk, mint sütjük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 l édes fehérbor, 5 dkg mazsola, 5 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1 dl tejszín, 1/2 citrom héja, fahéj, szegfűszeg, só,
1/2 dl konyak.
A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és citromhéjat, és lefedve
hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és állandó keverés közben,
lassan hozzáöntjük a bort. Egészen krémszerűvé kikeverjük, végül hozzáadjuk a konyakban megáztatott,
lecsepegtetett mazsolát.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
10 szelet szendvicskenyér, 1 ek. liszt, 1 ek vágott snidling (v.kevés reszelt hagyma), 1 tojás,
1 ek vaj, 1 dl tej,só, őrölt bors
A kenyeret nagyon apróra összevágjuk. Összekeverjük a liszttel, és sóval, borssal meg snidlinggel
ízesítjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, és alaposan elkeverjük. A masszának jól
formázhatónak kell lennie (lehet, hogy a tejből nem is kell az összes mennyiség).
Sós, forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és gyöngyözve főzzük 5 percig, majd levesszük, és
a levesben tálaljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 30 dkg lilahagyma, 30 dkg sütőtök, 30 dkg szalonna (füstölt).
A hámozott, megmosott krumpliból keksz vastagságú szeleteket vágunk. Ugyanilyen szeleteket vágunk a
lilahagymából és a szalonnából. A lehámozott tököt hosszában elvágjuk, hogy kb. akkora szeletek legyenek
belől, mint a krumpli és a hagyma.
Egy sütőtálban, vagy tepsiben állítva rakjuk a szeleteket egymás mellé a következő sorrendben:
egy szelet krumpli - egy szelet lilahagyma - egy szelet füstölt szalonna - egy szelet sütőtök.
Hozzávalók:
Elkészítés módja:
A libacombot fűszerezzük, a tepsibe fokhagymát, hagymát teszünk, kevés vizet, olajat és bort öntünk hozzá és sütőben 150 Celsius-fokon másfél-két órát sütjük.
Pirított erdei gomba:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás