Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Hozzávalók (10 személyre):
Töltelék:
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle.
Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes
mozdulatokkal szétnyomkodjuk.
Hozzávalók
piskótához:
6 tojás
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
30dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 cs.sütőpor
a krémhez :
2 cs. vanília pudingpor
20dkg porcukor
6 dl tej
25 dkg vaj vagy Rama margarin
A krém közé :
1cs (24 db. ) babapiskóta
lehűtött feketekávé
rummal ízesített cukorszirup
Tepsi mérete:26x36 cm (így fér el pontosan két sorban a babapiskóta)
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg
kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál
citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál
szárított tárkony), 1 mokkáskanál
őrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük. Közben a
csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és jól megsózzuk, majd a
felforrósított olajon, erős lángon lepirítjuk és félretesszük.
Hozzávalók:
50 dkg oldalas, 2 szikkadt zsemle, 1
tojás, 1 főtt sertésnyelv, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sertésmáj, 10 dkg
gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, só, feketebors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A húst megsózzuk, állni hagyjuk.
(Ügy, hogy az oldalas egyik oldalán a csontok között kissé bevágjuk,
mert sülés közben a hús zsugorodik, így lesz helye összehúzódni.) Kis
idő múlva az oldalast karika alakban meghajlítjuk úgy, hogy a bevágott
oldala felfelé álljon, s egy sütőtálra helyezzük.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 tojás, egy kis liszt, egy csipet só, 10 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése:
A burgonyát nyersen megreszeijük,
összedolgozzuk a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy galuska
keménységű tésztát kapjunk. A vajat felolvasztjuk, és egy vékony réteget
öntünk egy tűzálló tálba belőle. A burgonyás masszából kanállal lobogó,
forró sós vízbe galuskát szaggatunk, a kifött galuskákat a tűzálló
tálba rakjuk, és rétegenként megöntözzük a vajjal, és meghintjük az
összemorzsolt túróval.
Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók 4 főre
Raffaelló torta
4 kanál liszt
0.5 csomag sütőpor
2 dl víz
30 dkg cukor (+ 4 kanál a piskótába)
25 dkg margarin
30 dkg kókuszreszelék
30 dkg tejpor
0.5 l habtejszín
A krém: 2 dl vízből és 30 dkg cukorból, sűrű szirupot főzök.
Amikor kihűl, belekeverek 25 dkg margarint, 30 dkg kókuszreszeléket, 30 dkg tejport.
Ebből a masszából egy keveset félreteszek, ebből készülnek a golyók, a torta tetejére.
Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók:
2 db citrom
25 dkg vaj
25 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
4 db tojás
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,25 dl tej
2 ek. porcukor
10-10 dkg ét és tej bevonó
300 g tejszín
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor
A tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítése:
Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.
A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzávalók:
50 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
25 dkg margarin,
1 csomag mazsola,
50 dkg darált keksz,
kevés durvára vágott dió.
A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a
mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe
zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig
hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
1-2 ek. kakaópor
5 ek. cukor
5 ek. liszt
fél csg. sütőpor
Krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
25 dkg meggy
3 dl tej
1 csg vanília pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
Bevonat:
100 gr tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóból barna piskótát sütünk.
A krémhez a 3 dl tejet a vanília pudingporral felfőzünk,majd hagyjuk kihűlni.
A vajat a por és vaníliás cukorral habosra keverjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás