Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg oldalas, 2 szikkadt zsemle, 1
tojás, 1 főtt sertésnyelv, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sertésmáj, 10 dkg
gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, só, feketebors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A húst megsózzuk, állni hagyjuk.
(Ügy, hogy az oldalas egyik oldalán a csontok között kissé bevágjuk,
mert sülés közben a hús zsugorodik, így lesz helye összehúzódni.) Kis
idő múlva az oldalast karika alakban meghajlítjuk úgy, hogy a bevágott
oldala felfelé álljon, s egy sütőtálra helyezzük. Ezután a zsemléket
tejbe áztatjuk, majd tölteléket készítünk: a kockákra vágott gombát
zsíron megpirítjuk, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel
ízesítjük. A zöldborsót megfőzzük. A sertésnyelvet apró kockákra vágjuk,
és a sertésmájjal meg a gombával, a kinyomkodott zsemlékkel 1 tojással
összekeverjük. Végül a tölteléket ízesítjük sóval, borssal, reszelt
szerecsendióval, s a legvégén tesszük bele a zöldborsót. Az
oldalaskarikába beletesszük a tölteléket, majd fóliával letakarva
majdnem készre sütjük. Végű! az alufóliát levéve hagyjuk megpirulni.
Hidegen salátakörítéssel, melegen bármilyen angolos főzelékkel vagy
burgonyával, párolt káposztakörettel találhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!