Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 tojás, egy kis liszt, egy csipet só, 10 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése:
A burgonyát nyersen megreszeijük,
összedolgozzuk a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy galuska
keménységű tésztát kapjunk. A vajat felolvasztjuk, és egy vékony réteget
öntünk egy tűzálló tálba belőle. A burgonyás masszából kanállal lobogó,
forró sós vízbe galuskát szaggatunk, a kifött galuskákat a tűzálló
tálba rakjuk, és rétegenként megöntözzük a vajjal, és meghintjük az
összemorzsolt túróval. A tetejére is túró kerül, és csak annyi időre
tesszük a sütőbe, míg a túró „megpókhálósodik” a tetején. Kitűnő, ha a
szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a zsírjával locsoljuk a
sztrapacskát, és a tetejére hintjük a ropogósra pirult pörcöt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!