Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
piskótához:
6 tojás
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
30dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 cs.sütőpor
a krémhez :
2 cs. vanília pudingpor
20dkg porcukor
6 dl tej
25 dkg vaj vagy Rama margarin
A krém közé :
1cs (24 db. ) babapiskóta
lehűtött feketekávé
rummal ízesített cukorszirup
Tepsi mérete:26x36 cm (így fér el pontosan két sorban a babapiskóta)
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Tovább keverve lassan
hozzáadagoljuk a vizet. Jól felhabosítjuk. Hozzáadjuk a lekvárt, a
lisztet, melyben elkevertük a sütőport és a diót. Végül adagonként
óvatosan hozzákavarjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt
tepsibe simítjuk. Előmelegítet sütőben 180 fokon megsütjük.
A krémhez a vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük. A
vajat habosra kavarjuk a porcukorral és jól összedolgozzuk a kihűlt
pudinggal. A diós lapot kettévágjuk, a lapokat meglocsoljuk a rummal
ízesített sziruppal. Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, két
sorban rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, amit ismét megkenünk
krémmel. Majd a másik lapot ráhelyezzük, rákenjük a maradék krémet,
megszórjuk vagdalt dióval, vagy fehér csoki reszelékkel. Magas sütemény,
ezért nagyobb kockára vágva tálaljuk. Ünnepélyesebbé tehetjük, ha
tetejére tejszínhabból rózsákat nyomunk.
Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!