Recept konyha főzés Blog: 2016. július

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei - 2016. július

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

8 dkg zsír

16 dkg porcukor

1 ek olvasztott méz

1 egész tojás

3 ek tejföl

1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

1/2 liter tej

6 ek liszt

2 dkg kakaópor

30 dkg vaj

20 dkg cukor

fél fiola rumaroma

A tetejére:

15 dkg csokoládé

1 ek étolaj

Elkészítés:

A lapok:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

5 cipóra osztjuk.

Tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Egyenként világosra sütjük.

A krém készítés:

A tejben elkeverjük a lisztet,kakaóport,cukrot.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 8 éve

Ez lesz a hétvégén a sütink.

Tovább 

A halat szeletekre vágjuk ,majd besózzuk.

A hal nagyságától számítjuk a kefír nagyságát.

A kefírt ,aprított kaprot,örölt borsot összekeverjük.

A hal szeleteket bele mártjuk.

Olíva olajjal kikent hőálló tálba tesszük és megsütjük.

 

Egy tűzálló tálba tesszük a hal szeleteket,amit besóztunk.

Citrom karikát,hagyma karikákat teszünk rá,piros paprikával megszórjuk,2 evőkanál borral meglocsoljuk.

Galuska:

3 db főtt burgonya áttörve + 20 dkg juhturó,2 db tojás,só,bors összekeverve.

A hal mellé kanállal szaggatjuk.

A halat betakarjuk szalonna csíkokkal,megszórjuk füstölt sajttal és alufólia alatt megsütjük.

Sütés vége felé az alufóliát levesszük róla.

A sajtot kissé rápirítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább 

A zöldbabot megmossuk,leszálkázzuk,a végeit levágjuk.

Tetszés szerinti méretre daraboljuk fel.

Kb másfél cm-re.

Sós vízben roppanósra főzzük.

Steril üvegekbe töltjük,az üveg 3/4 részéig.

A levet ráönteni.

Tetejére 1 mokkáskanál ecetet teszünk,egy leheletnyi szalicilt.

Lezárjuk és vízgőzben kidunsztolni.

Hozzávalók:

44 dkg finomliszt

25 dkg margarin

4 dkg porcukor

4 tojás sárgája

1/2 sütőpor

A habhoz:

4 tojás fehérje

30 dkg porcukor

A ragasztáshoz:

baracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Vékonyra kinyújtjuk és kivagdaljuk.

A fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük és rákenjük a tésztára.

Lassú tűznél megsütjük.

Ha kihűlt,lekvárral összeragasztjuk.

Mézes tekercs

Hozzávalók:

6 tojás

6 ek cukor

3 ek olvasztott méz

6 ek liszt

1 csg sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk az olvasztott mézet,majd a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy fakanállal apránként bele keverjük a tojásfehérje kemény habját.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.

Tovább 

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg alma
  • 3 db tojás
  • 1 bögre cukor (bögre méret 3 dl)
  • 1,5 bögre rétesliszt
  • 3/4 bögre olvasztott margarin vagy olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 bő teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • A tetejére:
  • 5 dkg durvára őrölt dió
  • porcukor
  • Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk, citromlével meglocsolva félretesszük.

    A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva a szódabikarbónával, a sóval elkevert liszttel, az olvasztott margarinnal vagy olajjal elkeverjük, közben belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot, és végül beleforgatjuk az almakockákat.

Tovább 

 

Hozzávalók:

- fél kg barack

- 30 dkg liszt

- 20 dkg cukor

- 4 dl tej

- 3 tojás

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 cs. sütőpor

- 1 dl olaj

- 1 csipet só

- reszelt citrom vagy narancshéj

- kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, és egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojásokat kézi habverővel simára keverjük a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és a reszelt citromhéjjal. Végül jól összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, és kész is a tészta.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu