Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Vass Lászlóné | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
8 dkg zsír
16 dkg porcukor
1 ek olvasztott méz
1 egész tojás
3 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
1/2 liter tej
6 ek liszt
2 dkg kakaópor
30 dkg vaj
20 dkg cukor
fél fiola rumaroma
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A lapok:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
5 cipóra osztjuk.
Tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Egyenként világosra sütjük.
A krém készítés:
A tejben elkeverjük a lisztet,kakaóport,cukrot.
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
A halat szeletekre vágjuk ,majd besózzuk.
A hal nagyságától számítjuk a kefír nagyságát.
A kefírt ,aprított kaprot,örölt borsot összekeverjük.
A hal szeleteket bele mártjuk.
Olíva olajjal kikent hőálló tálba tesszük és megsütjük.
|
|
Egy tűzálló tálba tesszük a hal szeleteket,amit besóztunk.
Citrom karikát,hagyma karikákat teszünk rá,piros paprikával megszórjuk,2 evőkanál borral meglocsoljuk.
Galuska:
3 db főtt burgonya áttörve + 20 dkg juhturó,2 db tojás,só,bors összekeverve.
A hal mellé kanállal szaggatjuk.
A halat betakarjuk szalonna csíkokkal,megszórjuk füstölt sajttal és alufólia alatt megsütjük.
Sütés vége felé az alufóliát levesszük róla.
A sajtot kissé rápirítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
A zöldbabot megmossuk,leszálkázzuk,a végeit levágjuk.
Tetszés szerinti méretre daraboljuk fel.
Kb másfél cm-re.
Sós vízben roppanósra főzzük.
Steril üvegekbe töltjük,az üveg 3/4 részéig.
A levet ráönteni.
Tetejére 1 mokkáskanál ecetet teszünk,egy leheletnyi szalicilt.
Lezárjuk és vízgőzben kidunsztolni.
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
44 dkg finomliszt
25 dkg margarin
4 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1/2 sütőpor
A habhoz:
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
A ragasztáshoz:
baracklekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk és kivagdaljuk.
A fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük és rákenjük a tésztára.
Lassú tűznél megsütjük.
Ha kihűlt,lekvárral összeragasztjuk.
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
Mézes tekercs
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek olvasztott méz
6 ek liszt
1 csg sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk az olvasztott mézet,majd a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy fakanállal apránként bele keverjük a tojásfehérje kemény habját.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk, citromlével meglocsolva félretesszük.
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva a szódabikarbónával, a sóval elkevert liszttel, az olvasztott margarinnal vagy olajjal elkeverjük, közben belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot, és végül beleforgatjuk az almakockákat.
8 éve | Vass Lászlóné | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- fél kg barack
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- reszelt citrom vagy narancshéj
- kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, és egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojásokat kézi habverővel simára keverjük a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és a reszelt citromhéjjal. Végül jól összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, és kész is a tészta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás