Recept konyha főzés Blog: 2014. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei - 2014. augusztus

Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.

A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik!

Tovább 


Hozzávalók:
50 dkg cukkini, 1 vöröshagyma, 4 dkg vaj (olaj), 1 liter zöldségleves, 4 dkg liszt, 4 ek tejszín, só,
bors, 2 tojás sárgája.

A megmosott cukkiniból 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a többit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukkini csíkokat kevés vajon megfuttatjuk,
majd kevés levessel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A többi vajat (olajat) egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, világosra pirítjuk rajta a lisztet és a
hagymafélét, hozzáadjuk a cukkinit és takaréklángon megdinszteljük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi és Edit!

Tovább 

 

 Hamis halsaláta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

In8N3r bjlqxpwvoozx, [url=http://idqnmcxkohfl.com/]idqnmcxkohfl[/url], [link=http://zutjpuznlzvb.com/]zutjpuznlzvb[/link], http://wlnqjtnnjglr.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez a név is olyan,mint egy másik hamis,mint például a hamis túrós,ami túrót nem látott.
Tetszik,valamikor elkészítem.
Csak már én rendelkezzem az időmmel.
Köszönöm a hozzászólásokat.

  1 púpos ek zsiradékon mindkét oldalán megpirítunk kis tenyérnyi darabokra vágott, sózott, borsozott
oldalast, majd a zsírból kivéve félretesszük.
A zsíron fedő alatt megpirítunk 1 nagy fej vöröshagymát, meghintjük 1 ek őrölt pirospaprikával,
felengedjük kevés vízzel, fokhagymával, kakukkfűvel, és majorannával ízesítjük.
Ebbe az illatos mártásba visszarakjuk a húst, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk.
Apróra vágott burgonyát olajban ropogósra sütünk, tálra rakjuk, majd ennek a tetejére helyezzük
a húsokat és leöntjük  a mártással.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Edit!
Nekünk ízlett, remélem nektek is!

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek paprikakrém (pirosarany),
5 dkg füstölt szalonna, 2 db keményre főtt tojás.

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Az apró kockára vágott szalonnát
kiolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Belekeverjük a paprikakrémet, a puha, leszűrt babot, ráöntjük a tejfölt, azután beletesszük a kis kockára
vágott keménytojásokat is.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Edit!
Örülök, hogy tetszik a recept!
Nagyon szívesen!

Tovább 

Hozzávalók:
6 közepes cukkini, 6 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj (olaj), 2 ek fokhagymás fűszerkeverék, 1 mk
kakukkfű, 0,5 dl tejföl.

A serpenyőben felhevített vajon (olajon) megpároljuk a finomra vágott fokhagymát.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és a fűszereket. Fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk.
Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt.

Kenyérre kenve, hidegen fogyasztjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Mária köszönöm szépen a hozzászólást!

 Harcsa szeletek sütve

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

mfSraH srheqylhawde, [url=http://quzqlaogjmnj.com/]quzqlaogjmnj[/url], [link=http://vavkaulmpobh.com/]vavkaulmpobh[/link], http://fmdapvwgqvxv.com/

 Bögrés almás

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

ibi08m tjzzjxwjenzb, [url=http://vznfomqiowoy.com/]vznfomqiowoy[/url], [link=http://lykwffjuwkwq.com/]lykwffjuwkwq[/link], http://gzwrlnrqxiyx.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szívesen Anna.

Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell,só, 1 ek mustár, 1 kiskanálnyi kakukkfű, 6-8 db zsengébb cukkíni, 5-7 vékony
szelet húsosabb szalonna,1-2 nagyobb fej lilahagyma, 4 közepes méretű keményebb paradicsom,
1 ek szezámmag.

Filézzünk ki 4 kisebb csirkemellet, amelyet még lapjában félbevágunk.Besózzuk, kb 1 ek mustárral
bekenjük, és 1 kiskanálnyi kakukkfűvel meghintjük.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek jól átjárják. Közben 6-8 zsengébb cukkinit megmosunk, két végét
levágva hosszában felszeletelünk, enyhén besózzuk és félretesszük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Edit!

Tovább 

Hozzávalók:

2-2 ek só, pirospaprika és fokhagymapor,

1-1 ek frissen őrölt feketebors, vöröshagymapor, cayenne bors,

szárított oregánó és szárított kakukkfű.

 

Jól záródó dobozban három hónapig eltartható.

Külömböző húsokat sütés előtt ezzel a keverékkel beszórhatunk,

majd locsoljuk meg olajjal és így süssük készre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szépen köszönöm,kipróbálom.

 KERTÉSZ RIZOTTÓ

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 1 kis cukkini, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg ementáli sajt, 2 ek. olaj, 25 dkg rizs, 1 l zöldségleves (leveskockából), 10 dkg fejtett zöldborsó.
Elkészítése: A paprikát kicsumázzuk, és csíkokra aprítjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kis darabokra összevágjuk. A cukkínit megmossuk, először félbe, majd szeletekre vágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szívesen kedves Erzsike.

Tovább 

 KAPROS SAVANYÚ ZÖLDBABLEVES

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók: 5 dkg póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg zöldbab és vajbab vegyesen, 2 ek. olaj, 8 dl zöldség- vagy húsleves (kockából), 3 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 ek. borecet, 2 ek. gorombára vágott kapor, 1 piros paprika.
Elkészítése: A felforrósított olajon megfuttatjuk a felkarikázott pórét, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük a levessel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a feldarabolt zöldbabot. 15-20 percig főzzük, ügyelve, nehogy szétfőjön.

Tovább 

 PUDINGOS CSIGA

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 7,5 dl tej, 20 dkg cukor, 7,5 dkg vaj/margarin, 1 tojás, csipetnyi só, 8 dkg mandula, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 1 tojássárgája, 1 ek. tejszín.
Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd 1 deci langyos tejet és 5 deka cukrot adunk hozzá. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. 4 deka vajat megolvasztunk, majd 1 Ľ deci langyos tejjel, a tojással és sóval együtt a kovászhoz adjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Tetszik a recept! Az unokák örülnének neki.
Köszönöm, hogy feltöltötted Edit!

Tovább 

 HIDEG CSOKIS KOCKA

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 5 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 ek. liszt, 1 tasak sütőpor, 3 ek. olaj, 3 ek. kakaó; a cukorsziruphoz: 6-6 ek. víz és cukor; a krémhez: 1 l tej, 8 ek. cukor, 4 tasak vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor; a csokoládébevonathoz: 10 dkg étcsololádé, kis darab margarin, kevés tej.
Elkészítése: A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

Tovább 

 Paradicsom eltevése télire,nyersen

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

5 kg paradicsom

6 ek. kristálycukor

3 ek. só

2 kk. szalicil

1 kk. borkén

Elkészítése:

A paradicsomot feldaraboljuk,amit megmostunk,a kivánt részeket kivágjuk.

Minden hozzávalót bele keverni !

1 napig állni hagyjuk,közben kevergetjük.

Ezután ledarálni ,majd üvegekbe tölteni és légmentesen lezárni.

http://receptbarlang.hu/index
Bácskai halpaprikás bográcsban

Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor,


2 paradicsom.  Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben.  Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen kedves Margó a jobbnál-jobb képes recepteket.

Tovább 

 KÖSZÖNÖM!

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu


Kedves Konyhamánia Rajongók! Ismét fordulóhoz érkeztünk, mert a követőink száma elérte a 30.000 főt. 2013. június 25-én magam sem gondoltam volna, hogy
ennyi kedves rajongója és aktív közreműködője lesz
ennek az oldalnak, de úgy most már látszik, hogy a konyhatündérek inkább a hagyományos magyar konyhát részesítik előnyben. Arra törekszem, hogy minél szélesebb körben ismertessem és népszerűsítsem a legfinomabb ételeket, leveseket, sülteket, süteményeket, legyen az sós, vagy édes.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Gratulálok mindenkinek, aki építi ezt a közösséget, de legjobban Editke kitartó munkáját csodálom. Margó

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu