Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 10 dkg füstölt császárszalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 paradicsom 20 dkg cukkini 1 ü. csicseriborsó olaj só bors A hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit átpirítjuk, azután rázúzzuk a fokhagymát. A csirkemellet és a paradicsomot kockára vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és feltesszük főni.
|
|
Hozávalók:
70 dkg csirkemell filé, 80-100 dkg karfiol, 1 nagy pohár tejföl, só, bors, étolaj, 4 gered fokhagyma,
25 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt sajt is)
A tenyérnyi szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük.
Közben a karfiol rózsákat félpuhára főzzük és leszűrjük.A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, majd ezt is sózzuk, borsozzuk.
Egy megfelelő nagyságú tepsibe öntjük a hússütésnél maradt olaj felét, rásorakoztatjuk az elősüttött hússzeleteket, rá a reszelt sajt felét, majd a megfőtt lecsepegtetett karfiolt.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Ez a gombócféle kivételesen nem burgonyás tésztából készül.
Forraljunk fel 4 dl tejet 4 dkg vajjal és egy kevés sóval. Állandó keverés közben sűrítsük be 20 dkg
rétesliszttel, majd húzzuk le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihül. Ekkor üssünk bele 1 egész tojást,
borítsuk ki az egész masszát egy alaposan meglisztezett gyúródeszkára.
Újabb 20 dkg rétesliszttel gyúrjuk össze, sodorjuk ki fél cm vastagra, és vagdaljuk fel féltenyérnyi
lapocskákra.
Ahányféle friss gyümölcsünk van otthon, annyi gyümölccsel (mindegyik lapocskát másfélével) töltsük
meg, és formáljunk belőle kisebb gombócokat.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
2 húsleveskockát feloldunk 1 liter forró vízben, és belefőzünk egy marék rizst.
Amíg a rizs puhul, 2 tojássárgáját habosra keverünk 1 citrom levével.
Sóval, töröttborssal ízesítjük.
Tányérokba osztva, állandó keverés mellett rászűrjük a forró levest.
Gyorsan elkészithető, finom leves.
Még hogy a fény nem tárolható!
A napfényt begyűjtő zöldségeket és gyümölcsöket különböző ügyes praktikákkal egészen tavaszig tárolhatjuk. Lássuk a lehetőségeket!
Elfogultság nélkül merem állítani, hogy a Kárpát-medence klímája különlegesen alkalmas arra, hogy a termények íz-, illat-, zamat- és színanyagai kifejlődjenek, amit főként a nyári és az őszi napsütéses órák nagy száma segít elő.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A kökényt lobogó vízzel leöntjük, 1 napig állni hagyjuk, majd a rajta levő mélyvörös levet leöntjük.
Minél több a kökény, annál jobb.
1 liter léhez 25 dkg cukrot adunk, néhány percig főzzük, miközben a tetején összegyűlő habot
leszedegetjük. Még forrón üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Nagyon finom tejberizshez és -grízhez, felfújtakhoz.
Italként árványvízzel hígítva is kitűnő.
-
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
5 kg feldarabolt paradicsom, 1/2 liter borecet, 10 csapott ek só, 6 ek cukor, 5 g egész gyömbér,
6 szegfűszeg, 6 babérlevél, 12 fej összeaprított hagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 csésze
mustármag, egy nagyobb ág kakukkfű, bazsalikom, borsfű, és 1 db paprika.
A paradicsomokat a fűszerekkel saját levében puhára főzzük, átpaszírozzuk, kis lángon főzve
besűrítjük. Üvegekben dunsztolva jól eláll.
Kitűnő izesítő, egészségesen gazdagítja az ételeket. Hideg húsok mellé, vagy saláták készítéséhez is
adhatjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A zöldparadicsomot jól mossuk meg, és vágjuk csíkokra. Forrásban lévő gyenge ecetes vízbe
(1 ek ecet/ 1 l víz) dobjuk és bennehagyjuk, amíg ismét felforr. Ekkor szedjük ki, és hagyjuk kissé
lecsöpögni.
Minden kg paradicsomra vegyünk 80 dkg cukrot, és főzzünk belőle 2 dl vízzel sűrű cukorszirupot.
Tegyünk bele citromhéjat, 1/2 rúd vaníliát, és az előfőzött paradicsomdarabokat.
Addi főzzük, amíg üvegesedni kezd. Akkor vegyük le a tűzről, takarjuk le, hagyjuk 24 órán át állni.
Összefőzünk 2,5 kg érett paradicsomot vagy fél liter eltett paradicsomot, esetleg ennek megfelelő
paradicsompűrét, 1 kis fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 dkg fahéjat, 1 dkg szegfűszeget,
egypár szem szegfűborsot és feketeborsot, 1 kk pástétomfűszert, majd átszűrjük.
Az így nyert masszát 10 dkg kristálycukorral, ízlés szerinti sóval, 1 dl ecettel (ha van tárkonyos) ismét
tovább főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz.
Ha savanyúbban, vagy pikánsabban szeretjük, emeljük az ecet mennyiségét, illetve adhatunk hozzá mustárt is.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Személyenként 20 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 ek tejföl, só, zsír, izesítésül őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom,
pirospaprika.
A párolt brokkolit teflonedényben, vagy zsírozott serpenyőben finoman körbepirítjuk, ráöntjük a tejföllel
alig elkevert tojást, amelyet előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.
Felhasználható: reggelire, vacsorára, könnyű főételnek, gazdag körítésnek sült halhoz, baromfihoz
kitűnő.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg baromfi vagy sertéshús, 50 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek ízlés szerint,
liszt, zsír, só.
A brokkolit nagyon kevés vízben, fedő alatt addig pároljuk, amíg a villa éppen hogy belemegy.
A húst ledaráljuk, a brokkolit villával darabosra törjük, elkeverjük a fűszerrel, fokhagymával, sóval,
tojással, és annyi liszttel, hogy tömör masszát kapjunk. Lisztes kézzel rudacskákat formázunk belőle
és forró zsiradékban fedő alatt átsütjük, majd fedő nélkül körbepirítjuk.
1kg porcokrot átszitálunk,kb 75 dkg-ot teszünk 1 tálba.1 e.k.zselatint 6 e.k.vízzel megduzzasztunk ,majd felmelegítjük,de forralni nem kell.Hozzákeverünk 1fél vajat és 2 e.k.mézet.Mikor szép egynemű bele öntjük a cukorhoz ,fakanállal keverjük és a maradék cukrot adagoljuk hozzá ,amennyit felvesz.Nem baj , ha nem túl kemény, folpackba csomagoljuk duplán és pihentetjük .
Másnap átgyúrni vajas kézzel és használható.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás