Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Összefőzünk 2,5 kg érett paradicsomot vagy fél liter eltett paradicsomot, esetleg ennek megfelelő
paradicsompűrét, 1 kis fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 dkg fahéjat, 1 dkg szegfűszeget,
egypár szem szegfűborsot és feketeborsot, 1 kk pástétomfűszert, majd átszűrjük.
Az így nyert masszát 10 dkg kristálycukorral, ízlés szerinti sóval, 1 dl ecettel (ha van tárkonyos) ismét
tovább főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz.
Ha savanyúbban, vagy pikánsabban szeretjük, emeljük az ecet mennyiségét, illetve adhatunk hozzá mustárt is.
Az elkészült mártást 2-3 dl-es üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.
A fűszerek nem nyomják el a paradicsom kellemes ízét, hanem éppen előnyösen kiegészítik.
Ezt a receptet a Fűszerek könyvében találtam, de nem volt benne, hogy hány %-os ecettel kell készíteni.
2/. Ketchup
--------------
3 kg áttört paradicsomhoz adunk 1-1 kávéskanál zellerzöldet és petrezselyemzöldet, 1 fej hagymát,
3 ek sót, 6 ek cukrot, 2 dl ecetet (a könyv nem írja, hogy hány %-os legyen), 1-1 evőkanál darált
mustármagot és töröttborsot, 1/2 kk törött szegfűborsot, és fahéjat, valamint 5 db szegfűszeget.
Ezt a masszát addig főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz, aztán átszűrjük.
2-3 dl-es üvegekbe öntjük, és légmentesen lezárjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!