Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors
A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db karalábé,3 tojás,10 dkg reszelt sajt,fél dkg élesztő,1 dl tej,
3 ek liszt,1 csokor petrezselyemzöld,só,őrölt bors,olaj a sütéshez
A megmosott,meghámozott karalábékat almareszelőn lereszeljük.A
tojássárgákat elkeverjük a tejjel meg a szétmorzsolt élesztővel,
sózzuk,majd a lisztet beletéve összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt karalábét,az apróra vágott petrezselyemzöldet,
őrölt borsot,a tojásfehérjéből vert kemény habot,a reszelt sajtot és 5 percig pihentetjük.
Az egyik legfinomabb rétes recept, amely a zamatos édes epeszemekkel van elkészítve.
Hozzávalók:
1 csomag rétes tészta, 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg babapiskóta, csipet só, 1 citrom, 1 kg eper, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj.
A rétes tésztát előkészítjük.
A krémhez a túrót a tojássárgájával, 5 dkg cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd a levét is, a csomag vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük.
Szép estét ,jó pihenést kívánok az Oldal kedvelőinek!
Pár napja köszöntöttem a 12000. Tagot.
MA ESTÉRE MEGÉRKEZETT A 13000 . TAG IS,MÁR
SZÉP SZÁMMAL TÚL IS LÉPTÜK.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A FELTÖLTŐK NEVÉBEN IS ,HOGY ILYEN SZÉPEN NÖVEKSZIK AZ OLDAL LÉTSZÁMA.
FOGADJÁTOK SOK SZERETETTEL EGY ÚJABB SÜTEMÉNYEMET !AMIT SZÍVBŐL AJÁNLOK ELKÉSZÍTÉSRE.
Csokimázas -tejszínes szelet
Hozzávalók a tésztához :
2 db citrom
31 dkg vaj
31 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
6 db tojás
31 dkg liszt
1 csg.
10 éve | Kőszeghy Anna | 5 hozzászólás
6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.
Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.
10 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a
nátrium benzoátot.Egy napig
hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a
2 kg cukrot , és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.
A megmosott, megtisztított földieperhez hozzáadjuk a cukrot, botmixerrel pépesre aprítjuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Hozzákeverjük a bort és a tejszínt és jól lehűtjük.
Hozzávalók az alaptésztához:
1 csomag szárított élesztő,1/4 csésze (0,6 dl)langyos víz,
3 csésze (7,5 dl azaz 40-50 dkg)finomliszt,
3 csésze (7,5 dl azaz 70-75 dkg kristálycukor,
3 csésze (7,5 dl)langyos tej
Hozzávalók a barátságkenyérhez:
1 csésze (2,5 dl)alaptészta,2/3 csésze (1,65 dl)étolaj,
2 csésze (5 dl azaz 30-35 dkg)finomliszt,
1 csésze (2,5 dl azaz kb.25 dkg)kristálycukor,
3 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,1 mokkáskanál só,1 zacskó vaníliás cukor.
10 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Konyhakész piskótalapra ujjnyi vastagon rákenünk vanília fagylaltot
(akár vásárolt, akár házilag készítettet).Összetekerjük roládnak,
becsavarjuk fóliába, és 3-4 órára betesszük a mélyhűtőbe.
3 tojás fehérjét 6 dkg kristálycukorral jó kemény habbá verünk, majd
rákenjük a fólia nélküli roládra.Meghintjük porcukorral, és a forró
sütőben hirtelen szép pirosra sütjük.
Ez meglepetés is, mert mindenki meleget vár, és felvágva fagylalt.
Régebben (kb.
10 éve | Egyed Józsefné | 1 hozzászólás
mas ebédet erre az időszakra. Ugyanakkor
sokszor a szorgalmas szakácsok fintorgó pillantásokat kapnak: "már
megint az olcsó káposztás tészta" kerül az asztalra. A Pénzcentrum.hu
ezért most olyan ételekről készített egy összeállítást, melyek nemcsak
hogy fillérekből elkészíthetők, hanem különlegesek, egzotikusak is.
Alapvetően egy gazdaságos konyhában leginkább az idényzöldségekkel és gyümölcsökkel kell dolgoznunk, ez tavasszal például a hónapos retek, a spárga, a spenót, vagy az újhagyma.
Ezeket variálhatjuk és érdekesebbé tehetjük változatos fűszerekkel, és
hogy az olcsóság megmaradjon, krumplival, rizzsel vagy tésztával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás