Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az egyik legfinomabb rétes recept, amely a zamatos édes epeszemekkel van elkészítve.
Hozzávalók:
1 csomag rétes tészta, 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg babapiskóta, csipet só, 1 citrom, 1 kg eper, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj.
A rétes tésztát előkészítjük.
A krémhez a túrót a tojássárgájával, 5 dkg cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd a levét is, a csomag vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. a végén belekeverjük a maradék cukrot, a tojásfehérje keményre vert habját, és a durvára vágott mandulát, és az összetört apró babapiskótát is.
A
tésztát megkenjük, a krémmel majd kirakjuk a félbevágott eper
szemekkel, és óvatosan feltekerjük. Olvasztott vajjal kikenjük a
tepsit, beletesszük a rétest tésztát, a tetejét megkenjük vajjal vagy
tojássárgájával és közepes hőfokon szép arany barnára sütjük. Ha kihűlt
felszeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!