Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt tészta, fél liter marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika-saláta, 25 dkg zellergumó, 10 dkg trappista sajt, 3 evőkanál szezámmag, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Amíg a tészta fő, a marinált paradicsompaprikát leszűröm, és hagyom, hogy jól lecsöpögjön. A zellert megtisztítom, megmosom, majd vékony csíkokra felvágom, és szűrőkanálba teszem. Kevés, forrásban lévő sós vízbe lógatva, az újraforrástól számítva 3 percig főzöm.
Hozzávalók: 1 kg hámozott, gyalult cukkíni, 1 csomó kapor, 1 kis fej vöröshagyma, só,
ecet, cukor, tejföl, liszt, olaj, őrölt pirospaprika.
A hámozott, gyalult cukkínit lesózzuk. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd rátesszük a levétől kinyomott cukkínit, az apróra vágott kaprot és puhára pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, pár percig még
kevergetjük, megszórjuk egy késhegynyi őrölt paprikával (ez el is
maradhat)és vízzel kellő sűrűségüre hígítjuk.
Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkíni (Cucurbita pepo var.) recepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó, mely ráadásul közel sem nevezhető történelminek. Lássuk, mire jutottunk!
A kicsi és zsenge termések nyersen
való felhasználásának csak fantáziánk szabhat határt. Salátákba apróra,
leginkább julienne-re (csíkokra) vágva, hámozatlanul tesszük.
Társíthatjuk sárgarépa, jégsaláta, lollo saláták vagy madárbegy saláta
mellé.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás