Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt tészta, fél liter marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika-saláta, 25 dkg zellergumó, 10 dkg trappista sajt, 3 evőkanál szezámmag, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Amíg a tészta fő, a marinált paradicsompaprikát leszűröm, és hagyom, hogy jól lecsöpögjön. A zellert megtisztítom, megmosom, majd vékony csíkokra felvágom, és szűrőkanálba teszem. Kevés, forrásban lévő sós vízbe lógatva, az újraforrástól számítva 3 percig főzöm. Ezután lecsurgatom, és hagyom, hogy kihűljön. A megtisztított vöröshagymát kis kockákra vágom; és megsózom. 15 percig hagyom állni.
Az olajat serpenyőbe öntöm, rászórom a szezámmagot, majd folytonos keverés közben világosbarnára pirítom. (Olyan gyorsan megpirul, hogy egyetlen percre sem szabad magára hagyni, szinte pillanatok alatt megéghet.) Keverőtálba öntöm a pirított szezámmagot, rálocsolok a paprikaléből 1 decit, majd beleforgatom a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát. Hozzáteszem a főtt zellert, a csíkokra metélt paradicsompaprika-salátát és a hagymakockákat, végül belekeverem az ugyancsak csíkokra felaprított sajtot. Az egészet alaposan összekeverem, majd befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig érlelem, azután teszem csak asztalra. Bármilyen hideg sült mellé finom köret vagy saláta.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!