Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg
kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál
citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál
szárított tárkony), 1 mokkáskanál
őrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük. Közben a
csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és jól megsózzuk, majd a
felforrósított olajon, erős lángon lepirítjuk és félretesszük. A
vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, a füstölt szalonnát
vékony csíkokra metéljük. A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn
lereszeljük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverünk 1 dl tejszínt, sót,
szerecsendió-virágot és kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Betakarjuk a
vöröshagyma-karika felével, rászórjuk a fele füstölt szalonnát, majd
egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a
megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A maradék tejszínnel
elkeverjük a nagyon finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot,
kevés sót teszünk bele, és az ételre locsoljuk. A tálat lefedjük és 40
percre előmelegített, forró sütőbe toljuk, majd a fedőt levéve pirítjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!