Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
30 dkg margarin
½ citrom reszelt héja
12 dkg porcukor
3-4 ek tejföl
1 tojás sárgája
A töltelékhez:
80 dkg magozott meggy
Cukor :ízlés szerint
Őrölt fahéj:ízlés szerint
A tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítés:
5o dkg lisztet, 1 sütőport , 30 dkg rama margarint, fél citrom reszelt héját elmorzsolunk, adunk hozzá , 12 dkg cukrot, 1 tojássárgáját , és kb 3-4 kanál tejfölt, és jó kis rugalmas tésztát készítünk. Én egy éjszakára betettem a hűtőszekrénybe, de nem kötelező. Majd két cipóra osztottam és sütőpapírral bélelt tepsibe elnyújtottam az egyik cipót, megszórtam zsemlemorzsával, és megszórtam 80 dkg kimagozott meggyel, amit jól kifacsartam a levétől, és kevertem hozzá ízlés szerint cukrot és őrölt fahéjat.,Ez után kinyújtottam a másik cipót és beterítettem a meggyet a másik lappal. Jól megszurkáltam a tetejét, majd tojással lekentem, és előmelegített sütőben mintegy 35 percig sütöttem. Tetejét porcukorral hintettem meg
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Diós malomkerék
Párizsi kuglóf