Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat.

Tovább 

Gyúrt négerkocka.

Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg liszt

15 dkg zsír vagy margarin

2 dkg szalakáli

15 dkg porcukor

1 db tojás

2 ek. kakaó

Krémhez:

4 dl tej

2 ek. kakaópor

5 ek. liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

Csokiázhoz:

20 dkg porcukor

3 ek. kakaópor

3 ek. forró víz

5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.

A krém:

A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.

Tovább 

 

network.hu

 

Kedves Konyhamánia Kedvelő Barátaim!

Jeles eseményhez értünk, a mai napon a kedvelőink száma elérte és már meg is haladta a 100.000 főt!

 Minden nagyobb kedvelői szám után köszönetet mondtam a régi és az új recept beküldőknek és mindazoknak, akik kifejezték tetszésüket az itt közzétett finomságok iránt, és azokat közkinccsé tették megosztásaikkal. Továbbra is várom a családok bevált ételeinek, süteményeinek leírását, és várom mindazokat, akik ötleteket keresnek ezen az oldalon.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 8 éve

Nagyon örülök neki Krisztina.
Biztosan sokan elkészítik majd.
Finom volt,nálunk is gyorsan elfogyott.
Üdv:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

3 pohár liszt,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vaníliás cukor,

reszelt citromhéj,

5 tojás,

3 pohár kefir,

2 pohár cukor,

1 pohár étolaj,

6 db alma,

fél marék durvára tört dió

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat. Az így kapott tésztát csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, valamint a durvára tört diót.

Tovább 

Banános tekercs recept

Hozzávalók
3  
tojás
5 ek
cukor
1 cs
5 ek
tejpor
5 ek
sima liszt
1⁄2 tk
sütőpor
   
nutella
   
banán
Elkészítés

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tejport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük. Előmelegített sütőben 180°C kb. 10 percet sütjük.

Tovább 

Sárga tetejű diós sütemény

Hozzávalók
250 g
margarin (tészta)
250 g
porcukor (tészta)
250 g
darált dió (tészta)
250 g
sima liszt (tészta)
12 g
sütőpor (tészta)
6  
tojásfehérje (tészta)
2 csom
vaníliás cukor ((40g), máz )
6  
tojássárgája (máz )
400 g
porcukor (máz )

Elkészítés

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét.

Tovább 

Hamis tiramisu

Hozzávalók:

Babapiskóta ( kb. 30 db cukrozott)
A krémhez:
0, 5 l habtejszín / Hullala
200 g natúr sajtkrém (tömlős sajt is jó)
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál rumaroma
A babapiskóták mártogatásához:
2 dl kávé
1 dl tej
1 evőkanál rumaroma

Elkészítése:

A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával kikavarom, majd a felvert kemény tejszínhabhoz keverem és tovább verem,jó keményre mennyire csak lehet.


A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverem.


Egy hőálló szögletes tál vagy tepsi aljára a kávéban megforgatott babapiskótát tettem egymás mellé, majd a krém felét rásimítottam, megint kávéban megforgatott babapiskóta és a krém másik felét is ráteszem.

Tovább 

Hozzávalók:

A kelt tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
8 dkg vaj, vagy Rama
10 dkg porcukor
1 teáskanál só
2,5 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
25 dkg túró
cukor ízlés szernt
citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzadara
mazsola

Elkészítés:

A tészta hozzávalói bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakosgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók 12 személyre:
• 50 dkg finomliszt
• 3 dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 1 kk kristálycukor
• 1,5 kk só
• 2 ek étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
• 30 dkg (trappista) sajt
• 2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
• 1 db tojás
A tetejére:
• 1 ek szezámmag
• 1 ek lenmag
Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

8 dkg zsír

16 dkg porcukor

1 ek olvasztott méz

1 egész tojás

3 ek tejföl

1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

1/2 liter tej

6 ek liszt

2 dkg kakaópor

30 dkg vaj

20 dkg cukor

fél fiola rumaroma

A tetejére:

15 dkg csokoládé

1 ek étolaj

Elkészítés:

A lapok:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

5 cipóra osztjuk.

Tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Egyenként világosra sütjük.

A krém készítés:

A tejben elkeverjük a lisztet,kakaóport,cukrot.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 8 éve

Ez lesz a hétvégén a sütink.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu