Recept: Répatorta Húsvétra

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 222 fő
  • Képek - 1759 db
  • Videók - 620 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 144 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HOZZÁVALÓK:

  • 24 cm-es tortaformához:
  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a vaníliás krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a marcipán díszítés hozzávalói:
  • 20 dkg marcipán
  • pár csepp piros, sárga, és zöld ételszínező
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. 
    A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a mazsolát, és a reszelt narancshéjat. A barna porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük az egész tojásokkal, majd hozzáadjuk az olajat is. Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk a cukros-tojásos keveréket, és fakanállal alaposan összekeverjük. Végül a masszához adjuk a sárgarépás keveréket, és az előzőleg megpucolt, gerezdekre szedett, és kisebb darabokra felvágott narancsot is.

    A tortaformát kizsírozzuk és lisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. (A formát ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük.) Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 55-60 percig sütjük (tűpróba). Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon 55 percig sütöttem.)
    A sütőből kivéve pár percig a tésztát a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
    A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, majd szintén jó habosra keverjük. A vaníliás krémet a teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk, majd ízlés szerint díszítjük.

    10 dkg marcipánra pár csepp zöld ételszínezőt csepegtetünk, majd gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrjuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön. 

    A maradék marcipánt kétfelé osztjuk, majd a piros és sárga ételszínezővel megszínezzük. Ezután mindegyikből kisebb tojásokat formázunk. A zöld marcipánt fokhagymanyomó segítségével a torta tetejére nyomjuk, majd a színes tojásokat ízlés szerint ráhelyezzük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Wagensommer Alexandra 1 órája új képet töltött fel:

Hagyomanyos_dios_karikak_2055170_7189_s

Vass Lászlóné írta 20 órája a(z) Mézesek képhez:

Mezesek_2054722_2645_s

Köszönöm szépen Zsuzsa. Nagy része elfogyott,még ...

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Kokuszkocka__muffin_2055153_7146_s

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Kokuszkocka_muffin_2055152_8945_s

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Raffaello tekercs recept képhez:

Raffaello_tekercs_recept_2054378_3864_s

Nagyon jól néz ki!

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Karácsonyváró tejfölös mákos sütemény képhez:

Karacsonyvaro_tejfolos_makos_sutemeny_2054447_2131_s

Nekem nagyon tetszik!

rédli zsuzsanna írta 3 napja a(z) Mézesek képhez:

Mezesek_2054722_2645_s

Nagyon szépek!Jó lesz nekem is neki állni! :)

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Mezesek_2054722_2645_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kakaokremes_csiga_2054721_9826_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kremes_kalacs_2054720_5483_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu