Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Habos epertorta
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor
Krém:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
40 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. zselatinpor (25 gr)
10-15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 ek. víz vagy eperlé
Díszítéshez:
pár szem eper
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. habfixáló
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két
lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a
díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük.
A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A
mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A
zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a
krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A tejszínt habbá verjük és
hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a
zselatinos, joghurtos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a
kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik
tortalappal, kicsit megnyomkodjuk. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!