Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eszterházy kuglóf
Hozzávalók:
A tésztához:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 3 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 cs sütőpor
• 4 dkg darált dió
• 4 dkg durvára vágott dió
• csipet fahéj, só
• 1 dl tej
A krémhez:
• 2 dl tej
• 10 dkg cukor
• fél cs vaníliás pudingpor
• 12 dkg vaj
• 2 dkg darált, pirított dió
• 1cl rum
A mázhoz:
• 12 dkg fehér csokoládé
• 5 dkg étcsokoládé
• 10 db fél dió
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra kikeverjük. A
száraz hozzávalókat egy másik tálban összekeverjük. Elegyítjük a
kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük.
2. A
kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbával
ellenőrizzük. Ha kész, kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk
3. A
krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni, majd a
vajat, a diót és a rumot hozzáadva habosra keverjük.
4. A kihűlt kuglófot négybe vágjuk és a krémmel minden emeletet megkenünk.
5. A mázhoz a csokoládékat külön tálban felolvasztjuk. Először leöntjük
a kuglófot a fehér csokoládéval, majd megcsurgatjuk étcsokoládéval.
Mielőtt még megdermedne, diódarabokkal díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!