Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vulkán zsömle
Hozzávalók:
Tésztához:
70 dkg liszt, 300ml langyos víz, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 6 dkg olvasztott Rama
Töltelék:
15 dkg paprikás szalámi vagy kolbász, 35 dkg sajt, trappista vagy edami
20 dkg sonka, kukorica, stb … ízlés szerint / a szalámit, sajtot és a
sonkát apró kockákra is vághatjuk/
Főzéshez:
1 liter víz, 40g szódabikarbóna
Tetejére:
szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, konyharuhával letakarva 1 óra
alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk
és 10 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk őket 15*10 cm-es
téglalapra,majd közepére tesszük a kolbászt, sajtot, sonkát, kukoricát,
stb... Ebben a sorrendben, így a kolbász fog majd a tetejére kerülni. A
tészta hosszabbik széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd a széleit is
ráhajtjuk, hogy fedjék egymást. Elkészítjük az összes batyut.
Ezután
a vizet feltesszük forrni, majd ha forr, húzzuk le a tűzről és adjuk
hozzá a szódabikarbónát. Vigyázzunk nehogy kifusson. Tegyük vissza a
tűzre, várjuk meg míg újra forr a víz, majd egyesével tegyük bele a
batyukat. Ami eddig felül volt -tehát a teteje- azt a felét tegyük
először a vízbe. 20-30 másodperc elteltével fordítsuk meg és a másik
oldalát is főzzük 20-30 másodpercig.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Szórjuk meg szezámmaggal.
Éles késsel kb. 2 cm mélyen X alakban bevágjuk a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!