Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

 Baracklekváros habos túrós lepény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók (10 személyre):

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor

Töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 db citrom leve
  • 20 dkg házi baracklekvár

Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk.

Tovább 

 Alpesi kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

uGZLsL irmbajwlvenj, [url=http://rfiecwtfsxwg.com/]rfiecwtfsxwg[/url], [link=http://mhalaeboggcd.com/]mhalaeboggcd[/link], http://obqzrgxcwmaq.com/
 

 Babapiskótás diós kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók

piskótához:

6 tojás
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
30dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 cs.sütőpor

a krémhez :

2 cs. vanília pudingpor
20dkg porcukor
6 dl tej
25 dkg vaj vagy Rama margarin



A krém közé :

1cs (24 db. ) babapiskóta
lehűtött feketekávé
rummal ízesített cukorszirup
Tepsi mérete:26x36 cm (így fér el pontosan két sorban a babapiskóta)

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet!

Tovább 

nlRncU ripihmsrtfgv, [url=http://ptpwkmofxgty.com/]ptpwkmofxgty[/url], [link=http://sikdtybobwvt.com/]sikdtybobwvt[/link], http://zwfuonngtyyg.com/

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó receptelet hoztál Köszönöm szépen puszi

 Csirkecomb székely módra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál
őrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és jól megsózzuk, majd a felforrósított olajon, erős lángon lepirítjuk és félretesszük.

Tovább 

 Töltött oldalas

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg oldalas, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 főtt sertésnyelv, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sertésmáj, 10 dkg gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, só, feketebors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése:
A húst megsózzuk, állni hagyjuk. (Ügy, hogy az oldalas egyik oldalán a csontok között kissé bevágjuk, mert sülés közben a hús zsugorodik, így lesz helye összehúzódni.) Kis idő múlva az oldalast karika alakban meghajlítjuk úgy, hogy a bevágott oldala felfelé álljon, s egy sütőtálra helyezzük.

Tovább 

 Sztrapacska

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 tojás, egy kis liszt, egy csipet só, 10 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna.

Elkészítése:
A burgonyát nyersen megreszeijük, összedolgozzuk a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. A vajat felolvasztjuk, és egy vékony réteget öntünk egy tűzálló tálba belőle. A burgonyás masszából kanállal lobogó, forró sós vízbe galuskát szaggatunk, a kifött galuskákat a tűzálló tálba rakjuk, és rétegenként megöntözzük a vajjal, és meghintjük az összemorzsolt túróval.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók 4 főre
- 8 tojás
- 1 l tej
- 2 kanna Cukor (200 g)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, légkeverés nélkül.
A vaníliás cukrot  és 1 kanna cukrot a tejhez adjuk, felforraljuk mig a cukor megolvad. Hagyjuk kihűlni.
A sült karamel krém elkészitéséhez szükségünk van két edényre (lábosra), egy kiseb, meg egy nagyobra. A kisebik be kell hogy férjen a nagyob labosba.
A kisebik lábosba teszünk 1 kanna cukrot amit olvasszuk addig, míg karamell színű nem lesz a cukor.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet Melinda.
Köszönöm szépen,hogy elhoztad.
Listámra vettem.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Spenotos empanada

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók 4 főre
- 1+1/2 kanna liszt (200g+100g)
- 1 kanna tej (+1 kanna tej a spenothoz)
- 1 kanna olaj
- 2 tojás
- só, bors
- 1 cs sütőpor
- 250 g spenótlevél
- 3-4 ek reszelt sajt
- 5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, összeturmixoljuk.
Az olajból és a lisztből fehér rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majd felengedjük hideg tejjel.

Tovább 

 Raffaelló torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Raffaelló torta

4 db tojás
4 kanál liszt
0.5 csomag sütőpor
2 dl víz
30 dkg cukor (+ 4 kanál a piskótába)
25 dkg margarin
30 dkg kókuszreszelék
30 dkg tejpor
0.5 l habtejszín
Elkészítése_
4 tojásból piskótát sütöttem, majd kétfelé vágtam.

A krém: 2 dl vízből és 30 dkg cukorból, sűrű szirupot főzök.
Amikor kihűl, belekeverek 25 dkg margarint, 30 dkg kókuszreszeléket, 30 dkg tejport.
Ebből a masszából egy keveset félreteszek, ebből készülnek a golyók, a torta tetejére.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu