Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

 Sertéskaraj tojással sütve

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
4 db tojás
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

bors
majoranna
40 dkg burgonya
fokhagyma

 

 

Elkészítés:

1. A tojást keményre főzzük,leszedjük a héját és felkarikázzuk.
Tejföllel összekeverjük,sózzuk.
Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele.

2. A karajból vékony szeleteket vágunk.
Sózzuk,majoránnával megszórjuk,majd mindkét oldalát kicsit átsütjük.
Tűzálló tálba helyezzük és rátesszük a tojásos masszát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik én is kacérkodok vele
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Fűszeres húsgolyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

20 dkg darált hús
fahéj
rozmaring
1 db tojás
petrezselyem

bors
keményítő
A mártáshoz:
chili
petrezselyemzöld felaprítva
2 dl ketchup
1 tk. méz
szójaszósz

 

Elkészítés:

A darált húst bele tesszük egy tálba.
Hozzáadjuk a tojást,kis fahéjat,rozmaringot.
Kevés keményítővel és sóval meghintjük.
Borsozzuk.
Alaposan összekeverjük,golyókat formázunk belőle és kevés forró olajon kisütjük.
A mártás alapanyagait összekeverjük és a húsok mellé tálaljuk.

Tovább 

 

 TÚRÓS SÜTEMÉNY SÜTÉS NÉLKÜL

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2, 5 dkg zselatin, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, tejszín A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a 2 dl forralt,lehűtött tejet, amibe a zselatint elkeverjük. A vaníliás tejben a babapiskótát megáztatjuk. A túrómasszát a tálba rakjuk, rakunk rá meggyet és az áztatott piskótát. A fedelével lezárjuk, és a sima felével lefele fordítva a hűtőbe tesszük. Ha jól kihűlt, a formát levesszük és tejszínhabbal díszítjük.

Tovább 

 Ropogós mézes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz vagy babapiskóta,
  • 15 dkg csokoládé,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 evőkanál méz,
  • a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy.

A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.

Tovább 

 Répatorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Répatorta

Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg szeletelt mandula
6 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 kk. fahéj
baracklekvár

A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt répát.

Tovább 

Párizsi kuglóf:
10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk 3o dkg liszttel amiben egy teáskanál sütőport is teszünk, és hozzáadjuk a 3 tojás keményre felvert habját. . A kuglóf formát jól kikenjük zsiradékkal /vaj, margarin/ megszórjuk liszttel és belecsurgatjuk a tészta felét. Másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk, és ráöntjük a sárga tésztára.

Tovább 

 Házi almáspite vaníliafagylalttal

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Házi almáspite vaníliafagylalttal

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 2 dkg sütőpor, 1 dkg vaníliás cukor, csipetnyi só A töltelékhez: 4 alma, csipetnyi fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz

A tálaláshoz: vaníliafagylalt

A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, hűtőben egy órát pihentetjük, majd kb. egy centi vastagra nyújtjuk, s tíz centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az almát közben meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy serpenyőben a felforrósított mézen átsütjük, fahéjjal ízesítjük.

Tovább 

 Fekete szezámmagban sült bárányborda

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fekete szezámmagban sült bárányborda

Hozzávalók: 1,5 kg bárányborda, 5 dkg fekete szezámmag, 2 ág friss rozmaring, só, bors, olaj

A káposztaropogóshoz: 20 dkg dinszteltkáposzta, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A polentához: 20 dkg kukoricadara, 4 dl víz, csipetnyi só Káposztás réteshez: 2 adag káposztás cvekedli, 1 réteslap, 1 tojás sárgája

A hártyázott bordákat sózzuk, borsozzuk, friss rozmaringgal egy éjszakára olajos pácba helyezzük.

Tovább 

Tejszínes nyúlraguleves burgonyagombóccal

Hozzávalók: 25 dkg nyúlcombfilé, 20-20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 15 dkg karfiol, 1 cs. petrezselyemzöld, 10-10 dkg zöldborsó és gomba, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, őrölt bors és szerecsendió

A burgonyagombóchoz: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, bors

A nyúlcombot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, felforrósított vajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, annyi vízben, amennyi ellepi félig megfőzzük.

Tovább 

 Bajor pogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

jJKY5x ehkhviqbxqem, [url=http://qoslhneiwgsf.com/]qoslhneiwgsf[/url], [link=http://tfncausqypyp.com/]tfncausqypyp[/link], http://yqpgzmykosnk.com/

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu