Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók:
Elkészítés:
|
|
Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2, 5 dkg zselatin, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, tejszín A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a 2 dl forralt,lehűtött tejet, amibe a zselatint elkeverjük. A vaníliás tejben a babapiskótát megáztatjuk. A túrómasszát a tálba rakjuk, rakunk rá meggyet és az áztatott piskótát. A fedelével lezárjuk, és a sima felével lefele fordítva a hűtőbe tesszük. Ha jól kihűlt, a formát levesszük és tejszínhabbal díszítjük.
Hozzávalók:
A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.
Répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg szeletelt mandula
6 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 kk. fahéj
baracklekvár
A répát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a
citromhéjjal és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral,
fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és
margarinnal, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül a reszelt
répát.
11 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Házi almáspite vaníliafagylalttal
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 2 dkg sütőpor, 1 dkg vaníliás cukor, csipetnyi só A töltelékhez: 4 alma, csipetnyi fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz
A tálaláshoz: vaníliafagylalt
A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, hűtőben egy órát pihentetjük, majd kb. egy centi vastagra nyújtjuk, s tíz centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az almát közben meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy serpenyőben a felforrósított mézen átsütjük, fahéjjal ízesítjük.
Fekete szezámmagban sült bárányborda
Hozzávalók: 1,5 kg bárányborda, 5 dkg fekete szezámmag, 2 ág friss rozmaring, só, bors, olaj
A káposztaropogóshoz: 20 dkg dinszteltkáposzta, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A polentához: 20 dkg kukoricadara, 4 dl víz, csipetnyi só Káposztás réteshez: 2 adag káposztás cvekedli, 1 réteslap, 1 tojás sárgája
A hártyázott bordákat sózzuk, borsozzuk, friss rozmaringgal egy éjszakára olajos pácba helyezzük.
Tejszínes nyúlraguleves burgonyagombóccal
Hozzávalók: 25 dkg nyúlcombfilé, 20-20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 15 dkg karfiol, 1 cs. petrezselyemzöld, 10-10 dkg zöldborsó és gomba, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, őrölt bors és szerecsendió
A burgonyagombóchoz: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, bors
A nyúlcombot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, felforrósított vajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, annyi vízben, amennyi ellepi félig megfőzzük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás