Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eszterházy kuglóf
Hozzávalók:
A tésztához:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 3 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 cs sütőpor
• 4 dkg darált dió
• 4 dkg durvára vágott dió
• csipet fahéj, só
• 1 dl tej
A krémhez:
• 2 dl tej
• 10 dkg cukor
• fél cs vaníliás pudingpor
• 12 dkg vaj
• 2 dkg darált, pirított dió
• 1cl rum
A mázhoz:
• 12 dkg fehér csokoládé
• 5 dkg étcsokoládé
• 10 db fél dió
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra kikeverjük.
|
|
Vulkán zsömle
Hozzávalók:
Tésztához:
70 dkg liszt, 300ml langyos víz, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 6 dkg olvasztott Rama
Töltelék:
15 dkg paprikás szalámi vagy kolbász, 35 dkg sajt, trappista vagy edami
20 dkg sonka, kukorica, stb … ízlés szerint / a szalámit, sajtot és a
sonkát apró kockákra is vághatjuk/
Főzéshez:
1 liter víz, 40g szódabikarbóna
Tetejére:
szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, konyharuhával letakarva 1 óra
alatt a duplájára kelesztjük.
Habos epertorta
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor
Krém:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
40 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. zselatinpor (25 gr)
10-15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 ek. víz vagy eperlé
Díszítéshez:
pár szem eper
2 dl tejszín (Hulala)
1 cs. habfixáló
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek.
Hozzávalók:
Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felszeletelt kelkáposztát, ill. a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 2 dl vízzel, megborsozzuk. Ha a kelkáposzta megpuhult, a liszttel bestauboljuk, majd további 1/2 liter vízzel felengedjük.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
6 dkg őrölt mandula
1 db tojás
18 dkg vaj
A kenéshez:
eper-,málna vagy ribizlilekvár
A tetejére:
6 db tojásfehérje
22 dkg gerezdekre vágott dió
25 dkg cukor
2 szelet csokoládé
Elkészítése:
A lisztet,cukrot,őrölt mandulát,tojást és a vajat összegyúrjuk.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és kivajazott tepsiben megsütjük.
Amikor megsült,lekvárral lekenjük.
A tetejére írt hozzávalókat gőz fölött sűrűre főzzük,majd rákenjük a lekvárra.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás