Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.
A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.
|
|
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.
A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.
A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek. ketchup,1 db csemege-
uborka,1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.
A hagymát és az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Az uborkát nagyon
apró kockára vágjuk.
Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,a tejfölt és a joghurtot.
Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük, majd belekeverjük az
uborkát a hagyma-és almapűrét.
Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A kicsontozott, és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt
szalonnával megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat
morzsolunk rá, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A csirkecombokat vagy melleket sózzuk,és vajban puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal
(márvány sajttal),őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.
Jól átforraljuk,és mindjárt a csirkére öntjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás