Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 294 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

 20000

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

L4j9aR seweuqqxhayq, [url=http://rwslljsadvxi.com/]rwslljsadvxi[/url], [link=http://krcaygwyrbuz.com/]krcaygwyrbuz[/link], http://tjtjghvvihvh.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm,már jól túl léptük.
Öröm nézni a sok kedvelőt.

 Mustáros csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 fej lila hagyma
  • 3-4 dl tejszín
  • 4-6 evőkanál magos mustár
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára főzzük.
Főtt vagy sült krumplival, esetleg rizzsel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon tetszik ez a recept.
Sokszor készítek mustáros csirkemellet más összetevőkkel.
Szeretném majd ezt is elkészíteni
Köszönöm szépen.

 

 Érsek szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  • Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahét
  • fél kis üveg ribizli lekvár
  • 1 tojás a tészta kenéshez
Elkészítés:

A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet.
Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

A receptet olvasva nagyon fínom sütemény lehet!
Köszönöm szépen Edit!

Tovább 

 Grízes-meggyes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók (8 személyre):

  • - 2 üveg magvazott meggy
  • - 1 liter víz
  • - 26 ek. kristálycukor
  • - 22 ek. búzadara
  • - 2 cs. vaníliapuding
  • - 1 liter tej
  • - 3 dl cukrozott tejszín (Hulala v. Habmester)
Elkészítés:

A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon jó kis recept!
Egyszerű és gyors.
Köszönöm Edit!

Tovább 

info@mezeskalacs.hu>hu>, <egyed44@freemail.hu
A levél képei pillanatnyilag nem jelennek meg. Szebb a levél, ha engedélyezed, hogy a távol tartalmak is megjelenjenek.
Infók a weben Kövess a Facebook-on! Írj egy e-mailt!

Kedves mézeskalács kedvelő Olvasónk!

Június 21-én 19 órakor egy nem akármilyen tárlatvezetésre hívlak a Petrits Mézeskalács Múzeumba.

Mire számíts, ha eljössz?

 - Személyes élményekre, tárlatvezetésre velem és feleségemmel, Tündivel.

 - Mézeskalács kóstolóra - egyszerű mézes süteményektől a különlegesig, több sütit is kóstolunk majd

 - Megkóstoljuk a márcot úgy, ahogy azt ma szeretjük

 - Mézeskalács díszítési bemutatóra

 - Egy kis meglepetésre

 - Kellemes beszélgetésre

 - Sok-sok élményre


Mibe kerül Neked mindez?

Tovább 

Ezt a receptet pótlólag töltöttem fel Edit kérésére, a Húsgombóc

szárnyasmájjal c.képhez

 

               
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.

A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
 
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Anna.
Nagyjából én is így készítem.

Tovább 

 A legfinomabb citromos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:

- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű

- 30 g cukor

- 130 g liszt

- csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 200 g porcukor

- 2 nagy tojás

- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)

- 1 evőkanál reszelt citromhéj

- 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.

2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó üdítő hatású sütemény.
Köszönöm szépen Erzsike a hozzászólást.

Tovább 

 Hideg málnakrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

xcLg6Z suvbvxjhoefd, [url=http://jbpepcstjkpp.com/]jbpepcstjkpp[/url], [link=http://gpgxsllcwdmv.com/]gpgxsllcwdmv[/link], http://kxqpavnrenpv.com/

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Koszonet erte kifogom probalni , illetve megcsinalom a malna levest.

Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó!
Köszönöm szépen Anna a remek feltétet.

Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors

A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm Edit, kedves vagy!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu