Recept konyha főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyhamánia Edit módra hírei

Csokis-fahéjas márványlapok

Ez a nem mindennapi kis finomság úgy érzem, igényel némi kézügyességet, de azért bátran meg lehet vele próbálkozni. Nekem például a legelső nem sikerült, valószínűleg nem sütöttem meg eléggé, aztán volt amelyik meg icipicit túlpirult, így a mintája sem lett annyira látványos, szóval ki kell tapasztalni, hogy kinek-kinek a sütőjében hány percig ideális a sütés úgy, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Egyébként nagyon finom, illatos, könnyű nasi!

Tovább 

Kakaós-kókuszos kevert
Tésztához:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint kókuszreszelék
ízlés szerint rum
pár evőkanál cukor Elkészítése:

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

Utolsó hozzászólás

Wagensommer Alexandra üzente 7 éve

Fotót kérhetek róla ?
Köszi.

Tovább 

 

Részeges szelet
Hozzávalók a tésztához:
6 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 ek. ecet
1 ek. bor
17 dkg liszt
1 sütőpor
3 dkg kakaó
6 tojásfehérje kemény habja
A töltelékhez:
6 tojássárgája
1 vaníliás cukor
15 dkg
2 ek. liszt
3 dl tej
25 dkg vaj
A tetejére:
6 tojásfehérje
1 csg vaníliás cukor
30 dkg cukor
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral jól kikeverni ,közben hozzáadni 1 ek ecetet ,1 ek bort ,17 dkg lisztet,1 cs sütőpor,3 dkg kakaót,a 6 tojás felvert fehérjét.

Tovább 

Citromos szelet
Hozzávalók:

A tésztához:
1 db tojás
14 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
14 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Valamint:
4-5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.

4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk egymás után, világosra, kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 4 pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 zacskó zselatin
  • 15 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz nehéz dolgod, a tűzhelyet egy kicsit ugyan be kell üzemelned, de nem fog sokáig tartani, és pláne nem fog fájni, ne aggódj. Egy alkalmas lábasban keverd simára a joghurtot a cukorral és a zselatinnal, majd ezt tűzön melegítsd meg, de ne forrald fel. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet - ez a forrás előtti perc -, akkor vedd le a tűzről, és hűtsd ki.

Tovább 

Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt

A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.

Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)

A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por

A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönöm szépen Annám.Hamarosan megsütöm.

Tovább 

Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka

Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Remélem, hogy finom lesz!

Tészta:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só

Töltelék:
80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 gr törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só

Pontosan kimérünk 1 dl vizet, beletesszük a vajat és felforraljuk. Kevés sóval ízesítjük, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön addig főzzük, ameddig az edény falától elválik. Kissé kihűtjük, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyik hozzáadása után jól kidolgozzuk.
Egy edényben bő olajat hevítünk.

Tovább 

3 tojás sárgáját, 10 ek cukrot, és 15 dkg vajat habosra keverünk, belereszeljük 1 bio citrom héját, belecsavarjuk a citrom levét és 2 dl tejfölt. Ezután beleteszünk 1 cs sütőporral elkevert 10 ek lisztet, valamint a tojások felvert habját. Vajazott, prézlivel meghintett tepsiben közepes lángon 3/4 órán át sütjük.

Lehet a tésztába tenni még a hab belekeverése után:

- vagy 1/4 kg tehéntúrót és mazsolát,
- vagy 4 db kockára vágott almát és mazsolát,
- vagy 10 dkg őrölt diót és mazsolát, és az alaptésztával együtt megsütni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm a hozzászólást Edit!

Tovább 

Egy fej  leveleire szedett, jól megmosott salátát finom metéltre vágunk, vagy apróra tépkedünk. Ezután összekeverjük 1 csomó jól megmosott, karikára vágott hónapos retekkel, 1 csomó karikára szelt újhagymával, 5 dkg apróra vágott sonkával,nagyon kevés sóval,majd leöntjük 1 kis pohár kefírrel. Ha úgy szeretjük, akkor kedvenc fúszereinkkel tovább ízesíthetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Örülök, hogy tetszik! Nagyon szeretjük a salátákat.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu