Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sárgaborsó főzelék hozzávalói:
50 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
2 db babérlevél
1 tk. házi paprikakrém
Őrölt bors ízlés szerint
1 tk. só
A rántáshoz:
3 ek. olaj
2 ek. liszt
1 mk. piros paprika
Hamis bélszínroló
Hozzávalók!
1/2 kg darált sertés és marhahús keveréke
4 db közepes főtt burgonya
5 evőkanál zsemlemorzsa
2 db egész tojás
1 kis fej vöröshagyma
1/2 evőkanál só
bors ízlés szerint
1 teáskanál ételízesítő
1 kisebb csokor petrezselyem zöldje aprítva
1 késhegynyi őrölt kömény
A panírozáshoz:
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
A főzelék készítés:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára .
Egy szűrőkanálba tesszük,folyó víz alatt leöblítjük.
Feltesszük főni,amikor felforr a habját leszedjük.
Ízesítjük őrölt borssal,sóval,1 tk. házi paprikakrémet is tettem bele,majd a húsleveskockát és a babérleveleket.
Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a liszttel,zúzott fokhagymával,reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
Tűzről levéve megszórjuk piros paprikával,öntünk rá 2 dl vízet,majd csomómentesre keverjük és a hozzá öntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is gyors,finom főzelék.
Feltétnek adhatunk igényünknek megfelelőt,ki mit szeret.
A bélszín készítés:
A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben feltesszük főzni.
A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk, és rudakat formálunk belőle.
Hagyományos módon panírozzuk, és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.
Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget,le lehet fagyasztani!
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!