Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom ,tartalmas levesünk volt ma.
Ajánlom szeretettel.
Tárkonyos zöldség leves húsgombóccal
Hozzávalók:
Leves:
20 dkg zöldbab
20 dkg borsó
4 db sárgarépa
2 db közepes fehérrépa
1 kis karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
4 db krumpli
1 evőkanál finomliszt
3 l víz
1 ek olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
1 ek házi leves ízesítő
2 tk szárított tárkony
A húsgombóchoz:
25 dkg darált hús
2 db tojás
Só ízlés szerint
Őrölt bors ízlés szerint
1 kisebb vörös hagyma reszelve
Zsemlemorzsa annyi,amennyit felvesz
Elkészítése:
A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát,burgonyát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet,
Dinszteljük meg kevés étolajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a zöldbab,borsó ,burgonya ,levesízesítő,tárkony és a petrezselyem is.
A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat, még 15-20 percig főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!