Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zöldséges,kötött galuska leves
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 szál zöldség
30 dkg mirelit vajbab
2 marhahúsleves kocka
őrölt bors
só
A galuskához:
1 ek. olaj
2 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 tk. piros paprika
pici víz
só
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom,a vajbabbal együtt fél liter vízzel fedő alatt megpárolom.
Bele tettem a húsleves kockát,őrölt borssal,sóval megszórtam.
(Minden leveshez,főzelékhez teszek,nagyon jó ízt varázsol.)
Míg főtt a levesalap,olajon megdinszteltem a reszelt vöröshagymát(finomra is lehet vágni).
Amikor kihűlt,megszórtam piros paprikával.
A tojásokból,lisztből,kevés víz és só hozzáadásával könnyen nyújtható tésztát sodortam.
Rákentem a paprikás hagymás olajat.
A tészta végétől indulva kétszer felhatjuk a tésztát ujjnyi vastagon. Ezt késsel levágjuk majd kétszer tekerjük és utána kötjük a galuskát.
Nem szabad túl szorosra mert akkor amikor megdagad szét fog repedni, szépen lazára kell kötni az egyes galuskákat.
A tésztát akkor tesszük a levesbe ha az összes zöldség puha. Egyszerre beletesszük az összes galuskát, majd még egy kevés ideig főzzük a levest, itt kóstolni kell, hogy mennyire puha a galuska, mert ugye a kötésnél sok tészta van együtt, ott nehezebben puhul.
Nem szabad teljesen puhára főzni, mert a lében még úgyis tovább puhul.
A zöldségek megpuhultak,akkor kívánt mennyiségű vízzel felöntjük.
amikor felforrt a galuskákat bele tesszük és megfőzzük.
Petrezselyemzölddel meghintjük a levesünket.
Nagyon finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!