Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kelt tésztás hajtogatott leveles bukta
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg finomliszt
csipet só
csipet szódabikarbóna
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek tejföl
20 g élesztő
1 tk cukor
200 ml langyos tej
1 db tojás
A tészta kenéshez:
30 ml vaj + kevés étolaj
A töltelék:
250 g túró
1 ek búzadara
1 ek vaníliacukor
1 ek tejföl
1 ek porcukor
A bukta kenéshez:
40 ml olvasztott vaj
Elkészítés
A liszteket átszitálom, hozzáadom a sót, szódát, porcukrot és a vajjal mindent összemorzsolom. Langyos tejben cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd hozzáadom 1 db tojást, még adok hozzá 1 ek tejfölt és ezzel kidolgozom a tésztát. Mikor kezd hólyagos lenni, akkor kész. Megszórom liszttel és meleg helyen hagyom kelni 45 perc..
Amikor megkelt a tészta,lisztezett deszkára borítom,majd kinyújtom.
Lekenem olvasztott vajjal,de nem folyósan.
Ezután feltekerem,mint a bejgli.
Nyújtófával ellapítom és négybe hajtom.
20 percet pihentetem.
Újból kinyújtom,lekenem vajjal és feltekerem.
3 cm körüli darabokra vágom.
A töltelék hozzávalóit összekeverem.
1 evőkanál tölteléket teszek a közepébe és buktává gömbölyítem.
Sütőpapírral fedett tepsire teszem. 8 szép nagy bukta lett belőle.
Olyan mint egy csigabukta.
180 fokra előmelegítet sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!