Recept konyha főzés: Kelt leveles bukta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kelt leveles bukta

Kelt tésztás hajtogatott leveles bukta
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg finomliszt
csipet só
csipet szódabikarbóna
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek tejföl
20 g élesztő
1 tk cukor
200 ml langyos tej
1 db tojás
A tészta kenéshez:
30 ml vaj + kevés étolaj
A töltelék:
250 g túró
1 ek búzadara
1 ek vaníliacukor
1 ek tejföl
1 ek porcukor
A bukta kenéshez:
40 ml olvasztott vaj
Elkészítés
A liszteket átszitálom, hozzáadom a sót, szódát, porcukrot és a vajjal mindent összemorzsolom. Langyos tejben cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd hozzáadom 1 db tojást, még adok hozzá 1 ek tejfölt és ezzel kidolgozom a tésztát. Mikor kezd hólyagos lenni, akkor kész. Megszórom liszttel és meleg helyen hagyom kelni 45 perc..
Amikor megkelt a tészta,lisztezett deszkára borítom,majd kinyújtom.
Lekenem olvasztott vajjal,de nem folyósan.
Ezután feltekerem,mint a bejgli.
Nyújtófával ellapítom és négybe hajtom.
20 percet pihentetem.
Újból kinyújtom,lekenem vajjal és feltekerem.
3 cm körüli darabokra vágom.
A töltelék hozzávalóit összekeverem.
1 evőkanál tölteléket teszek a közepébe és buktává gömbölyítem.
Sütőpapírral fedett tepsire teszem. 8 szép nagy bukta lett belőle.
Olyan mint egy csigabukta.
180 fokra előmelegítet sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat hozzá!

Látta 213 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu