Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Meggyes almás sütemény
Tészta az aljához.
20 dkg finomliszt
1 tojás
2 evőkanál porcukor
10 dkg vaj
1 csipet só
1 vaníliás cukor
6 gr sütőpor
1 evőkanál tejföl
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál liszt
2 kanál kakaó
6 gramm sütőpor
A tészta megkenésére
2 evőkanálnyi házi baracklekvár
Töltelék.
700 gramm cukrozott házi meggy
3 közepes alma
Tetszés szerint cukor
1 kanál zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
Félre tesszük pihenni.
A meggyet leszűrjük a levétől,lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk.
Megszórjuk kevés cukorral,morzsával.
23×34 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral.
Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk.
Előmelegített sütőbe tesszük,190 fokon 20 percig sütjük
Közben felverjük a piskótát és kettévesszük.
Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.
Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.
Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!