Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás lepény
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg finomliszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
60 ml tej
3 dkg friss élesztő
12 dkg margarin
1 ek zsír
1 db tojás
A töltelékhez:
1,5 kg alma
fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
3 ek búzadara
Az alsó lap szórásához:
5 dkg darált dió
A tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Megszórjuk fahéjjal,cukorral.
Fél órát állni hagyjuk.
Ekkor kifacsarjuk a levét,a búzadarát hozzá keverjük.
Az élesztőt 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet sóval elkeverjük.
A zsírt,margarint tojást,porcukrot keverőtálban krémesre keverjük.
Hozzá adjuk a liszthez és a megkelt élesztőt is.
Összedolgozzuk.
Két cipóra osztjuk.
Egyik téglalapra nyújtott tésztát 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Megszórjuk darált dióval.
Ráhalmozzuk az almát,egyenletesre simítjuk.
Befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tojást ketté választjuk.
Tojás sárgájával lekenjük.
Amikor rászáradt lekenjük tojás fehérjével.
A tészta tetejét itt ott megszurkáljuk villával.
40 percet kelni hagyjuk.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Sütés közepe táján alufóliával lefedjük a tetejét,hogy meg ne égjen.
Langyosra hűlve felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!