Recept konyha főzés: Szalonnás-zöldborsós batyu (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szalonnás-zöldborsós batyu

Hozzávalók :

10 dkg császárszalonna
2 dkg vaj
20 dkg fagyasztott borsó és répa keverék
2 csokor friss petrezselyem
1 csomag felengedett mélyhűtött leveles tészta
2 tojássárgája

Elkészítés :
A töltelék :

A szalonnát vágjuk kis kockákra, és pirítsuk ki belőle a zsírt a vajon.

Utána szűrőlapáttal szedjük ki, és a visszamaradó vajas zsiradékban 2 evőkanál vízzel pároljuk puhára a kétféle zöldséget.
Közben vágjuk apróra a petrezselymet, majd szórjuk rá és - óvatosan, mert a szalonna sós - sózzuk és borsozzuk meg.
Amikor megvan, turmixban vagy anélkül próbáljuk meg, pépesítjük krémmé, majd keverjük hozzá a szalonnapörcöket.

A batyu :

A vajas tésztát nyújtsuk vékonyra, majd vágjuk fel 8*8 centis kockákra.
Kenjük le a tojás sárgájával, tegyünk a közepére 1-1 teáskanál zöldborsós krémet, aztán hajtsuk fel a négyzetek 4 sarkát, és nyomjuk össze.

Az így elkészített batyuk tetejét kenjük be a maradék tojássárgájával, és kb.
190 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.
A tepsi aljára sütőpapír.

Látta 271 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 8 éve

Mennyei finomság!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu