Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
4-5 dkg zsír
1 púposabb evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 egész és 1 tojássárgája
Tetejére:
1 tojás
kb 5 dkg reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk,beletesszük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.A lisztbe beletesszük a többi hozzávalót (a margarin és a zsír puha legyen),hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.Egy lágyabb jól nyújtható tésztát kapunk.Esetleg,ha kell adhatunk még lisztet vagy tejfölt,attól függ milyen lett a tésztánk. Kinyújtjuk vékonyabbra,és feltekerjük,majd egymásra hajtjuk. Fedeles műanyag edénybe tesszük , hűtőbe legalább pár órát,de legjobb egy éjszaka pihentetjük.Sütés előtt kinyújtjuk vékonyabbra,mint a rétestésztát összehajtjuk,majd ismét kinyújtjuk jó ujjnyira. Ferdén bevágjuk a tetejét,megkenjük tojással,reszelt sajtot szórunk rá. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit.Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat ,a tepsibe tesszük és kb 20 percet még kelesztjük a tepsiben.170 fokra előmelegítjük a sütőt és 25-30 perc alatt készre sütjük. Légkeveréses sütőnél kettőt is süthetünk egyszerre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!