Recept konyha főzés: Meggyes pite (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Meggyes pite

Még van bőven a múlt évben eltett meggyből is.
Kell a hely az újnak is.
Ma nagyon finom pitét is sütöttem,amit a diós hab,tetején a roppanós dió teszi még finomabbá.
Készítsétek el Ti is!
Meggyes pite
Az alsó tésztához:
20× 30 cm-es tepsihez
35 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 ek porcukor
1 tk citromlé
1,5 dl tej
1,5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája

A töltelékhez:
2 üveg /750 gramm/ házi cukrozott meggy vagy 2 üveg befőtt magozott meggy
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
10 dkg cukor vagy ízlés szerint
1 kiskanál őrölt fahéj

A felső tésztához:
2 tojás fehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál finomliszt
3 evőkanál darált dió
1 kk citromlé
A sütemény tetejére:
fél maréknyi durvára darált dió
2 tk porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a tepsibe.
Fél órát hagyjuk kelni,addig a tölteléket elkészítjük.
A meggyet egy lábasba öntjük,hozzá adjuk a cukrot,fahéjat.
2 dl meggy lével elkeverjük a pudingporokat.
Hozzá öntjük a meggyhez és addig kevergetjük,míg jól besűrűsödik.
Ezután kihűtjük.
A tepsiben várakozó tésztára tesszük.
Egyenletesen elsimítjuk.
A felső tészta készítés:
A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük.
A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz adjuk.
A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos dióval megszórjuk.
A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben a legalsó rácsra tesszük, és sütni kezdjük.
Kb. negyed óra múlva a tetejét egy alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb. egy óra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Látta 359 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Köszönöm szépen.

Válasz

Wagensommer Alexandra üzente 7 éve

Guszta .

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu