Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Még van bőven a múlt évben eltett meggyből is.
Kell a hely az újnak is.
Ma nagyon finom pitét is sütöttem,amit a diós hab,tetején a roppanós dió teszi még finomabbá.
Készítsétek el Ti is!
Meggyes pite
Az alsó tésztához:
20× 30 cm-es tepsihez
35 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 ek porcukor
1 tk citromlé
1,5 dl tej
1,5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
A töltelékhez:
2 üveg /750 gramm/ házi cukrozott meggy vagy 2 üveg befőtt magozott meggy
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
10 dkg cukor vagy ízlés szerint
1 kiskanál őrölt fahéj
A felső tésztához:
2 tojás fehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál finomliszt
3 evőkanál darált dió
1 kk citromlé
A sütemény tetejére:
fél maréknyi durvára darált dió
2 tk porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a tepsibe.
Fél órát hagyjuk kelni,addig a tölteléket elkészítjük.
A meggyet egy lábasba öntjük,hozzá adjuk a cukrot,fahéjat.
2 dl meggy lével elkeverjük a pudingporokat.
Hozzá öntjük a meggyhez és addig kevergetjük,míg jól besűrűsödik.
Ezután kihűtjük.
A tepsiben várakozó tésztára tesszük.
Egyenletesen elsimítjuk.
A felső tészta készítés:
A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük.
A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz adjuk.
A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos dióval megszórjuk.
A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben a legalsó rácsra tesszük, és sütni kezdjük.
Kb. negyed óra múlva a tetejét egy alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb. egy óra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!