Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai desszertünk,nagyon finom omlós pite.
Rácsos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
4 ek. porcukor
20 dg margarin vagy vaj
2 db tojássárgája
1-2 ek. tejföl a tészta összeállításához
A töltelékhez:
1,5 kg reszelt,párolt alma( más gyümölccsel is tölthető)
ízlés szerint cukor
őrölt fahéj
5 dkg darált dió
A rácsok kenéséhez:
1 tojás sárgája
1 mk tej
1 csipet cukor
A tepsi mérete:
23×34 cm
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk.
Fél óráig pihentetjük.
Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem.
A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve)
Az egyharmad részt vékonyra nyújtottam,majd lisztbe mártott rácsozót végig húztam rajta.
kézzel egy kissé szétnyitottam és az almára helyeztem.
1 db tojássárgáját 1 mk. tejjel felvertem,1 ici-pici cukrot is tettem hozzá.
A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!