Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pehely könnyű túrós pite
Hozzávalók:
Tészta:
20×30 cm-es tepsihez
10 dkg vaj (Rama margarin)
5 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
30 dkg liszt
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál liszt (hogy a töltelék ne legyen „folyós„)
2 tojásfehérje
½ dl rum
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal és kb. 5 dkg porcukorral, hogy könnyebb legyen kikeverni.
Hozzákeverjük a liszt felét (15 dkg) és a tejben felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk.
A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék 15 dkg lisztet, és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket:
2 tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük.
A túrót összetörjük és hozzá adjuk , a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát és a lisztet .
Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, 180 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!