Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom,omlós.
Érdemes tripla adagban elkészíteni.
Mini almás pite tortácskák
A tésztához :
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás sárga
1/2 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
A töltelékhez :
3 db alma
cukor ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
2 ek darált dió
A tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzá adjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk.
A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Jól kinyomkodjuk a levét ,( a levét pedig megittuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal.
Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.
Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
6 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk.
Az aljába darált diót szórunk.
Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából csíkokat ,egyebeket vágunk tetszés szerint a tetejére.
Felvert tojással lekenjük.
180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.
A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!