Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Omlós,rácsos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
1,5 tojás
1 tasak sütőpor
citromlé
A töltelékhez:
1,5 kg alma
10 dkg darált dió
őrölt fahéj,
ízlés szerint cukor
10 dkg házi baracklekvár
A tészta kenéséhez:
fél felvert tojás.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk,23×38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát bele terítjük. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük a léből kifacsart almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük a fél felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben, megsütjük.Sütés közben alufóliával letakarjuk,hogy a teteje meg ne égjen. Porcukorral megszórva kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!