Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húsos brokkoli
50 dkg mirelit brokkoli rózsa
1 bögre dkg rizs /2,5 dl)
50 dkg darált sertés lapocka
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 ek étolaj
1 mk só (csapott)
1 csipet őrölt bors (nagy)
1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
1 mk házi ételízesítő
2,5 dl tejföl
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük. A rizst egy kevés l olajon megpirítjuk vagyis felforrósítjuk.
Ízesítjük borssal,sóval.2 bögre forró vízzel felengedjük,majd addig főzzük,míg elfőtte a levét.
Ezután 200 fokra melegített sütőbe tesszük,de ekkor már a sütőt lekapcsoljuk és itt dagad készre.
Egy közepes méretű hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit, és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét, akkor összekeverjük a rizzsel, és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
A tejfölt simára keverjük a tojással, és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt 200 szép pirosra sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!