Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gyros pitában
Pita házilag hozzávalói:
210 ml langyos víz
1 ek olívaolaj
350 g finomliszt
1.5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál instant élesztő
A töltelék hozzávalói:
60 dkg csirkemell
½ tasak Lucullus gyors gyros pác fűszerkeverék
1 ek étolaj
4 db paradicsom
2 db hagyma lila vagy saláta hagyma
175 gramm natúr joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Pita készítés:
A liszttel elkeverjük a sót,élesztőt,cukrot.
A vizet apránként adagolva ,majd az olajt is.
Kidolgozzuk a tésztát.
Egy tányérra tesszük.
Vízzel lespriccelt folpackal lefedjük légmentesen.
20 perc alatt szépen megnő a tészta.
Kissé belisztezzük a munkalapot.
Itt a tésztát átgyúrjuk nyolcszor úgy,hogy a tészta alsó részéből egy darabot középre hajtjuk és szépen körbe míg a 8 hajtással körbe nem érünk.
Ekkor 10 percre letakarva pihentetjük.
Még kétszer megismételjük a műveletet.
Erre azért van szükség ,hogy a tészta közepébe szoruljon a levegő.
Ha kész vagyunk vele,akkor 6 részre osztjuk.
Kicsit a munkalapot belisztezzük .A tészta darabokat gömbölyűre formázzuk úgy,hogy a tésztát a kezünkbe fogjuk és az aljára csippentjük a tésztát .
A tészta gömböket 10 percig kelesztjük,majd nyújtófával kinyújtjuk.
Kb fél cm legyen.
Letakarjuk egy konyharuhával.
230 fokra felmelegítjük a sütőt a sütőlemezzel együtt.
A tésztákat rátesszük,az alját fogva emeljük,kézzel a tetejét nem érintjük meg.
6-7 perc alatt készre sütjük.
Öröm volt nézni,ahogyan felnőttek a piták.
Fél adaggal készítettem,3 szép nagy pita sült ki.
A töltelék készítése:
A csirkemellet csíkokra vágtam,megmostam.
Az olajt a fűszerkeverékkel összekevertem.
A húsra öntöttem,jól összekevertem.
1 órát állni hagytam,közben megkevertem.
Egy serpenyőben állandó kevergetés közben 15 perc alatt megsütöttem.
A paradicsomot megmostam,a hagymát lehéjaztam.
Vékony szeletekre vágtam.
Most már lehet tölteni a pitát.
Fokhagymával összekevert joghurttal fogyasztottuk.
Finom volt.
Ajánlom szeretettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!