Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csíkos szelet kókuszos krémmel
Hozzávalók 23×34 cm-es tepsihez /10 szelethez/
A piskótához:
2 db tojás
4 ek forró víz
10 dkg kristály cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
6 gramm sütőpor
A középső réteghez:
10 dkg darált keksz
3 ek kakaópor
10 dkg vaj
1 dl tej kb
5 dkg porcukor
20 ml rumaroma
A kókuszos krémhez:
4 dl tej
1 tejszínes pudingpor
3 ek kristály cukor
10 dkg vaj
8 dkg kókuszreszelék
A lapok kenéséhez:
4 ek barack lekvár
Díszítéshez:
csokoládé forgács
Elkészítése:
A piskóta készítés:
A liszteket a sütőporral elvegyítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,apránként hozzá keverjük a vizet is.
Egy fakanállal hozzá forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tészta masszát bele öntjük,egyenletesre simítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában ketté vágjuk.
A tölteléket elkészítjük.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk,krémesre keverjük.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük,majd felfőzzük.
Még a forró pudingban felolvasztjuk a vajat és a kókuszreszeléket hozzá keverjük.
Kihűtjük.
A krémet újból kihabosítjuk.
Az egyik piskóta lapot tálcára tesszük.
2 evőkanál házi baracklekvárral megkenjük.
Rátesszük kekszes,kakaós tölteléket.
A másik piskótalap alsó felét megkenjük lekvárral és a kakaós krémre fordítjuk.
A kókuszos krémet szépen rásimítjuk.
1 órát jól lehűtjük,majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A sütemény szeleteket csoki forgáccsal feldíszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!