Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A szilva közepébe én 2 kiskanál fahéjas porcukrot tettem , így még finomabb lett.
Nagyon jó ez a recept .
Szilvás gombóc
Hozzávalók:
24 db szilvás gombóchoz
A tésztához:
1 kg burgonya ( tisztítva)
20 dkg sima liszt
1 tojás
2 evőkanál zsír
só
A töltelékhez:
12 szem nagy, vagy 24 szem pici szilva
fahéjas porcukor
A forgatáshoz:
zsír
zsemlemorzsa
A tálaláshoz :
fahéjas porcukor
Elkészítés:
A burgonyát felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük , majd hűlni hagyjuk.
Közben a szilvát kimagozzuk, ha túl nagyok , félbe vágjuk.
Ha a burgonya kihűlt , hozzáadjuk a tojást, a zsírt, sózzuk , majd a liszttel együtt gyors mozdulatokkal tésztává dolgozzuk.
Nem kell sokáig gyúrni, mert ragacsos lesz, egyre több lisztet fog felvenni és a végén kemény és nehéz lesz a tészta.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk.
A kész tésztát lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, 24 egyforma részre vágjuk.A tészta adagokból egyenként gömböket formázunk, majd a deszkán kerek formára lapogatjuk.Fogunk egy fél- vagy egész szilvát , egy kávéskanálnyi fahéjas porcukrot teszünk a mag helyére, majd szépen bebugyoláljuk a tésztába. Óvatosan, lehetőleg gyors mozdulatokkal dolgozzunk.
Miközben készülnek a gombócok, egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük aranybarnára pirítani a zsemlemorzsát.
A kész gombócokat adagonként a forrásban lévő vízbe tesszük és addig főzzük , míg szépen feljönnek a víz tetejére. Várunk még egy picit , majd kiszedjük őket - alaposan lecsepegtetve , egyenesen a pirult zsemlemorzsába. Jól átforgatjuk, hogy a morzsa mindenhol bevonja szépen a gombócokat.Fahéjas porcukorral hintve azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!